30 anys venent castanyes a la ciutat


  • Comparteix:

Lupe Díaz fa 30 anys que és castanyera a la ciutat

Lupe Díaz fa 30 anys que és castanyera a la ciutat

La castanyera més veterana de Sant Cugat, Lupe Díaz, celebra enguany 30 anys de dedicació. La concepció social de la castanyera és per Díaz el canvi més important que ha patit l'ofici.

Cada any diu que és l'últim però ja en du 30 venent castanyes a la plaça d'Octavià o la dels Quatre Cantons i no sap dir quan ho deixarà. Lupe Díaz gaudeix veient i xerrant amb la gent de tota la vida i no li importa passar fred, però reconeix que el fum i l'esquena fan dur un ofici en què va començar per casualitat.

Des que va començar, Lupe ha viscut el canvi del paper de la castanyera en la societat, que ha adquirit molta més importància.

Lupe Díaz

Castanyer no era una professió bonica. Ara a les escoles es fomenta la castanyada i la castanyera és important per als petits i això ha estat positiu.


Enguany la seva paradeta es troba a la plaça d'Octavià on, a més de fer i vendre castanyes, fa petar la xerrada amb els clients de sempre i amb els alumnes de l'escola on també treballa.







  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.