Noves mobilitzacions a Correus contra la llei postal que liberalitza el servei


Temes relacionats

El 80% de la planta de Correus a la ciutat s'ha sumat a la vaga, segons els sindicats (11/jun/10)


  • Comparteix:

El Centre Logísitc de Correus està ubicat a Sant Cugat

El Centre Logísitc de Correus està ubicat a Sant Cugat

Els més de 700 treballadors de Correus a la ciutat estan cridats a noves mobilitzacions contra la nova llei postal que es desenvoluparan a finals de mes. Tot i que ja s'ha publicat al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) aquesta llei que liberalitza des de l'1 de gener el servei en compliment amb una normativa europea, els sindicats consideren que la nova legislació té una manca de finançament que perjudicarà el servei i les condicions laborals dels treballadors.

El consell assessor postal ha xifrat en 250 milions d'euros el finançament necessari per desenvolupar un servei que, des de la CGT, consideren que ha de ser públic. En canvi, la nova llei postal preveu una aportació estatal de no més de 75 millions d'euros.

Segons el secretari d'Acció de la CGT a Correus, Julián Cuevas, aquesta situació econòmica afectarà directament les condicions laborals de la plantilla.

Julián Cuevas

Aquesta diferència de finançament afectarà les condicions d'una plantilla que ja ha perdut 5.000 llocs de treball.



De retruc, a més, afectarà el servei, sobretot a les poblacions que no són capital de comarca com Sant Cugat, on no es podrà garantir una entrega i una recollida diàries, segons ha afirmat Cuevas.

Julián Cuevas

A Sant Cugat serà difícil complir amb una entrega i recollida diària. Les cartes no són només entre particulars, sinó que hi ha cartes que són notificacions importants.



Els sindicats estan negociant amb l'empresa el conveni col·lectiu, que inclou un pla de viabilitat que es farà públic a finals de gener. Tot i això, la CGT dubta que el pla pugui afrontar les carències amb les quals el govern espanyol ha aprovat la nova llei.

El centre logístic de Correus de Catalunya, ubicat a la nostra ciutat, dóna feina a 700 persones. A més, el servei de Correus a la ciutat compta amb una trentena de treballadors. Correus té a tot l'Estat espanyol 60.000 llocs de treball, 12.000 dels quals a Catalunya.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.