L'Ateneu no reconeix com a deute els 200.000 euros que Pros va aportar a l'entitat


Temes relacionats

Comença el procés de renovació de la junta de l'Ateneu ( 4/feb/11)

L'Ateneu obre les inscripcions per als cursos i tallers del proper trimestre (15/des/10)


  • Comparteix:

Façana de l'Ateneu

Façana de l'Ateneu

La junta gestora de l'Ateneu no reconeix com un deute els 200.000 euros que l'encara president Ramon Pros ha abocat a l'entitat durant els últims vuit anys. Els membres de la junta Àngel Casas i Manel Sánchez han explicat a Cugat.cat que entenen la posició de Pros com un 'mecenatge' que ha permès situar l'Ateneu on és ara. Amb tot, l'entitat està submergida en un procés de 'reestructuració' per poder fer front al dia a dia de l'ens, ara que ja no seguirà comptant amb l'ajuda econòmica de Pros.

El president de l'entitat, Ramon Pros, va patir un ictus el setembre passat. Un mes després, una junta gestora va passar a ocupar-se del dia a dia de l'ens i va descobrir que Pros havia aportat uns 200.000 euros a l'entitat, que havien permès la seva supervivència. El membre de la junta gestora Manel Sánchez ha aclarit al magazín 'Sant Cugat a Fons' que l'entitat no reconeix aquesta quantitat com un deute, sinó com un 'mecenatge'.

Manel Sánchez

Ramon Pros ha fet de mecenes. L'Ateneu no assumeix aquesta quantitat com un deute que s'hagi d'assumir d'immediat.


Sánchez i Casas han assegurat que el futur de l'Ateneu 'no perilla', però que han de buscar noves vies de finançament. Això sí, l'entitat no es presentarà al concurs per gestionar de nou el Casal de Joves TorreBlanca i no continuarà amb els projectes a l'Amèrica Llatina. Ara per ara, els ingressos de l'entitat provenen de les quotes anuals de socis i amics de l'Ateneu, de les inscripcions als cursos i tallers i de les subvencions de l'Ajuntament. El futur passa per 'treure el màxim rendiment' de tots els locals que té l'ens, que 'de moment' es mantenen. Ho ha dit Àngel Casas a Cugat ràdio.

Àngel Casas

La seu de l'Ateneu es va ampliar amb quatre locals més, que de moment mantindrem. Hem de treure'n el màxim rendiment.


Els actuals gestors de l'Ateneu han explicat que ja hi ha un candidat a la presidència de l'entitat, en substitució de Pros, que s'haurà d'elegir en una assemblea de socis extraordinària el març. Durant l'any passat, 2.796 santcugatencs van inscriure's en 292 cursos organitzats per l'Ateneu, una xifra que suposa un creixement del 127% respecte el curs 2006-2007.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.