Preocupació a l'Ajuntament per la situació econòmica de l'Ateneu


  • Comparteix:

Xavier Escura

Xavier Escura

L'Ajuntament veu amb preocupació la difícil situació que viu l'Ateneu i assegura que continuarà donant suport a l'entitat a través de subvencions. El tinent d'alcalde de Cultura, Xavier Escura, recorda que l'Ateneu deu prop de 60.000 euros al consistori, en concepte de la seva participació a la cavalcada de Reis, i li demana compromís amb el reconeixement del deute. Des de l'administració local no es plantegen intervenir, en cas necessari, per salvar l'entitat, però es comprometen a seguir de prop el procés.

Escura ha mostrat la seva voluntat de mantenir les subvencions amb l'Ateneu com fins ara, però ha destacat que tot depèn de l'entitat. El tinent d'alcalde de Cultura ha explicat a Cugat.cat que l'Ateneu deu prop de 60.000 euros al consistori, en concepte de la seva participació a la cavalcada de Reis, i ha recordat a l'entitat que ha de signar el reconeixement del deute perquè el consistori pugui, legalment, mantenir la mateixa relació de col·laboració amb ells.

Escura també ha subratllat que l'administració no podria, per llei, intervenir en cas que s'hagués de salvar l'entitat.

Xavier Escura

L'Ajuntament no té capacitat legal per fer inversions a fons perdut per salvar les entitats. Ha de mantenir una transparència.




Segons el responsable de l'àrea de Cultura, l'Ateneu sempre ha mostrat el compromís d'assumir el deute de cara a continuar mantenint la relació positiva de subvencions amb l'Ajuntament. Tot i això, el procés no arribarà fins que es no constitueixi la nova junta directiva.

Durant el 2010, el consistori ha donat un total de 132.000 euros de subvencions a l'ens santcugatenc, segons dades facilitades per l'administració.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.