Creix un 20% el nombre d'atesos al Centre d'Atenció a les Drogodependències


Temes relacionats

El CAS ha atès 111 nous casos de drogodependència durant el 2009 (11/feb/10)

L'alcohol i la cocaïna centren la majoria de consultes al Centre d'Atenció de Drogodependències del CAP (29/gen/08)


  • Comparteix:

El CAS està ubicat al CAP de Sant Cugat

El CAS està ubicat al CAP de Sant Cugat

El Centre d'Atenció i Seguiment a les Drogodependències (CAS) ha atès 315 persones el 2010, un 20% més de casos que l'any anterior. L'alcohol es manté com a principal causa d'addicció, però també creix el nombre de tractats per consum de cànnabis.

El 2010, l'alcohol va suposar el 51% de tots els casos d'addicció, seguit de la cocaïna amb un 19%, el cànnabis amb un 17% i l'heroïna amb un 8%. Tot i estar en tercera posició, el percentatge de persones ateses per addicció al cànnabis va augmentar el darrer any en detriment de tots els altres. El pacient tipus pràcticament no ha variat en els darrers anys: té una edat aproximada d'uns 40 anys i hi predomina amb claredat el sexe masculí.

El CAS va ser posat en marxa dins el CAP de Sant Cugat fa cinc anys. El seu coordinador, el doctor Miquel del Río, considera que l'augment de consultes està causat per la consolidació d'aquest tipus d'oferta terapèutica. Del Río ha fet un balanç positiu del centre en una entrevista al magazín 'Sant Cugat a fons', a Cugat.cat.

Miquel del Río

En cinc anys, s'ha normalitzat una oferta terapèutica que no existia a Sant Cugat.


Segons Del Río, és important que el centre també proporcioni assessorament als familiars que ho demanin, ja que l'entorn del consumidor permet detectar a temps les situacions de trastorn.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.