Otamendi creu que la legalització de Sortu dependrà de la maduresa política del país i no del partit


  • Comparteix:

El director del diari basc 'Berria', Martxelo Otamendi, veu en el conflicte d'Euskadi un procés unilateral, on només l'esquerra abertzale ha fet un pas endavant per solucionar el conflicte. Otamendi ha assegurat aquest dissabte en una conferència al Terra Dolça que el col·lectiu ha canviat d'estratègia i que aposta pel rebuig a la violència. Tot i així, el periodista dubta de la legalització de Sortu abans de les eleccions, ja que aquesta no depèn dels estatuts del partit, sinó de la maduresa política del país.

El periodista basc Martxelo Otamendi considera que l'esquerra abertzale es troba en una fase 'molt interessant', ja que ha apostat per la dissolució d'ETA amb l'objectiu de canviar d'estratègia i abandonar la violència.

Martxelo Otamendi

Estem al final del final. No hi ha la sensació que ETA torni a atemptar.


Otamendi ha subratllat la importància del procés perquè és unilateral i ha dit que aquest genera una 'certa incomoditat a l'Estat espanyol', ja que no té capacitat de control sobre la situació.

Martxelo Otamendi

Es nota certa incomoditat a l'Estat perquè no té capacitat de control. És un procés unilateral per part de l'esquerra abertzale.



Segons Otamendi, la resolució del conflicte passa per reconèixer el dret a la independència i perquè els bascos puguin decidir de manera democràtica i pacífica el seu futur. El periodista, que va dirigir el diari 'Egunkaria' fins que el van clausurar, també ha dit que el govern de Zapatero no ha estat crític amb els excessos policials i judicials, com tampoc amb altres qüestions com la llei de partits.

La legalització de Sortu ha reunit aquest dissabte milers de persones a Bilbao, que s'han manifestat per donar suport a la nova formació de l'esquerra abertzale.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.