Imputen el doctor Carlos Morín per 115 avortaments il·legals


Temes relacionats

Arxiven el cas contra les dones que van avortar a les clíniques del santcugatenc Carlos Morín (30/abr/08)

El doctor santcugatenc Carlos Morín tenia un paradís fiscal a Luxemburg (19/mar/08)

Imputades 99 dones per avortar a les clíniques del doctor Morín (13/mar/08)

Les pacients del ginecòleg santcugatenc Carlos Morín comencen a comparèixer davant del jutge ( 5/feb/08)


  • Comparteix:

El doctor Carlos Morín en el moment de la seva detenció

El doctor Carlos Morín en el moment de la seva detenció

El ginecòleg Carlos Morín, amb residència a Sant Cugat, ha estat imputat per practicar 115 avortaments il·legals juntament amb una dotzena dels seus col·laboradors. La titular del jutjat d'instrucció veu indicis d'avortament il·legal, intrusisme, falsedat documental i associació il·lícita en el cas. El metge i el seu equip van ser acusats l'any 2007 de practicar avortaments més enllà de les 14 setmanes de gestació a les clíniques TBC i Ginemedex de Barcelona.

La interlocutòria acusa Carlos Morín, la seva esposa i diversos psiquiatres, anestesistes i altres professionals d'haver practicat avortaments il·legals. A més, la jutgessa del cas veu indicis d'una associació il·lícita entre els imputats, que 'practicaven de manera permanent i estable intervencions avortives sense complir els requisits legals'.

Els fets es remunten a finals de novembre de 2007 quan la Guàrdia Civil va trobar durant un escorcoll màquines trituradores de fetus a les clíniques Ginemedex i TCB, vinculades al ginecòleg santcugatenc Carlos Morín. Els centres practicaven avortaments a dones embarassades de fins a nou mesos.

En el cas, que va sortir a la llum a través d'un documental de la televisió danesa, s'han intervingut 2.780 historials clínics de pacients que s'havien sotmès a interrupcions voluntàries de l'embaràs, dels quals s'han investigat 167.

A més, Morín va muntar un entramat econòmic en un paradís fiscal de Luxemburg, on va establir una societat patrimonial de la qual depenien totes les seves propietats i béns.

Amb aquesta interlocutòria, la jutgessa ha donat per finalitzada la instrucció del cas, que ha passat al fiscal perquè presenti els càrrecs pertinents contra els acusats.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.