Una oficina a la Casa de Cultura formarà i assessorarà voluntaris


  • Comparteix:

Sant Cugat ja té d'una Oficina del Voluntariat Social, que servirà per unir els projectes de les diferents associacions de voluntaris de la ciutat i crear vincles informatius i de col·laboració amb els ciutadans. La intenció és oferir serveis de consultoria a les diferents entitats solidàries santcugatenques i formar nous voluntaris.

Aquesta oficina neix amb l'objectiu de professionalitzar les associacions de voluntaris de la ciutat, que en molts casos no disposen de prou formació, captar voluntaris i voluntàries, i reconèixer la seva feina. A més, el director de l'àrea de Negoci de Sant Cugat, Rubí, Cerdanyola i Ripollet de la Fundació La Caixa, Tomàs Subirà, ha recordat que la crisi ha fet créixer les situacions de pobresa al teixit social santcugatenc.

Tomàs Subirà

Malgrat semblar que a Sant Cugat no hi hagi pobresa n'hi ha. És més necessari que mai que en siguem conscients i dediquem el nostre temps i recursos a ajudar a tercers.


Durant la presentació de l'oficina, que ha tingut lloc aquest dimarts a la Casa de Cultura, la tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania, Susanna Pellicer, ha destacat la necessitat d'establir vincles entre les entitats de voluntaris i la gent que hi vol participar, a través de la nova Oficina del Voluntariat Social.

Susanna Pellicer

Hi ha molta gent que vol col·laborar. En lloc d'enviar-los a una entitat s'encarrega l'Oficina del Voluntariat Social. Hi ha molta demanda.



Actualment són 60 les associacions que han mostrat el seu interès per acollir-se als plans de l'oficina. Tot i això, Subirà espera que altres entitats santcugatenques, com les AMPA i les esportives, participin en el projecte.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.