Sant Jordi irromp de ple als carrers de Sant Cugat


  • Comparteix:

Sant Jordi torna a omplir els carrers de Sant Cugat

Sant Jordi torna a omplir els carrers de Sant Cugat

Les roses i els llibres irrompran en els carrers de la ciutat un any més en motiu de la celebració de la diada de Sant Jordi. A més enguany, Sant Cugat dedica aquest 23 d'abril al poble japonès arran de la situació que viu el país nipó. Cugat.cat oferirà als santcugatencs una cobertura especial de Sant Jordi en un programa des de la plaça d'Octavià amb la presència d'escriptors i llibreters locals.

En motiu de la situació que està vivint el Japó després del catàstrofe que va devastar el país asiàtic al mes passat, la ciutat dedicarà les activitats de Sant Jordi als nipons i a la una del migdia, en un acte institucional, s'hissarà la bandera del Japó a la plaça de la Vila, davant l'Ajuntament. A més, al cerimònia comptarà amb l'actuació d'un quartet de corda de l'Escola Fusió.

Les roses i els llibres ocuparan els indrets de la ciutat en diferents lloc i espais, des de les deu del matí fins a les nou del vespre. La plaça d'Octavià serà un els punts àlgids, on s'instal·laran les parades de la diada, però tota la ciutat s'impregnarà de la tradició de la rosa i el llibre.

Enguany, els llibreters de la ciutat han manifestat la seva opinió dels llibres que encapçalaran les llistes de vendes el premi Sant Jordi, 'L'home de la maleta' de Ramo Solsona, 'Indigneu-vos' de Stephane Hessel, 'Excuses per no pensar', d'Eduard Punset i 'La tierra de la cuevas pintadas', escrit per Jean M. Auel, són algunes de les obres que apunten com a èxit. Tot i això, aquest any, el Sant Jordi no estarà banyat per molts llibres mediàtics, segons els llibreters del municipi. Escoltem la propietària de la llibreria Alexandria, Àngels Tolosa.

Àngels Tolosa

Torna a sortir un altre 'Crackòvia'. No hi ha gaires llibres mediàtics. Altres anys ja saps els llibres que sortiran.


A més dels llibres i les roses, els racons de Sant Cugat podran escoltar la cantada de la coral la Lira que s'iniciarà a tres quarts de set a la plaça d'Octavià. El ball català per excel·lència, la Sardana, tindrà el seu espai a la plaça Augusta a partir de les set de la tarda de la mà de La Cobla la Principal del Llobregat.

Cugat.cat en un programa especial des de la plaça d'Octavià, explicarà als santcugatencs tots els detalls de la diada des de les deu del matí, fins a la una del migdia. En el cas que la pluja pugui alterar aquesta programació, Cugat.cat oferirà a informació des de l'estudi del carrer Plana de l'Hospital. A més, Cugat tv resumirà els millors moments d ela jornada en un reportatge.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.