Sant Cugat acull la 4a trobada d'alumnes mediadors amb la participació de 200 adolescents


  • Comparteix:

L'Escola Municipal de Música ha acollit la cita

L'Escola Municipal de Música ha acollit la cita

Uns 200 alumnes han assistit aquest dijous a la 4a trobada d'alumnat mediador que s'ha celebrat a Sant Cugat, amb l'objectiu de donar eines als alumnes per solucionar els conflictes entre companys sense recórrer a la violència. La trobada, que ha acollit l'Escola de Música Victòria dels Àngels, ha aplegat participants de nou instituts del sud del Vallès Occidental.

L'activitat principal de la jornada ha estat una representació teatral a càrrec de la companyia teatral Brou d'Arts, que ha escenificat un conflicte entre adolescents en un locutori. A partir d'aquí, s'han fet grups de treball per analitzar les reaccions de tots dos, una base que ha servit per reflexionar sobre la mediació.

El Seminari de Mediació Escolar Vallès Sud ha estat l'encarregat d'organitzar la trobada entre els alumnes encarregats de mediar els conflictes als seus instituts. Un dels seus membres, Cesc Motó, ha explicat l'objectiu en una entrevista a Cugat.cat.

Cesc Motó

Aquesta trobada està pensada per facilitar que els alumnes mediadors es trobin entre ells, es coneguin i intercanviïn experiències.



Una de les alumnes mediadores que han participat a la trobada, Lorena López, ha subratllat que s'acostumen a trobar amb problemes.

Lorena López

Els mediadors ens acostumem a trobar amb problemes, pero els resolem. La mediació consisteix a trobar solucions als conflictes parlant.



En anys passats, aquesta trobada també s'havia celebrat a Ripollet i a Rubí, però l'organització ha mostrat la seva voluntat de consolidar-se a Sant Cugat per les bones instal·lacions de l'Escola Municipal de Música Victòria dels Àngels.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.