El Club de Golf Sant Cugat es regarà amb aigua depurada


Temes relacionats

El Club de Golf Sant Cugat afirma que els seus pous són legals (10/oct/08)

L'ACA obre un expedient sancionador al Club de Golf Sant Cugat ( 9/oct/08)


  • Comparteix:

El conveni s'ha signat a la sala de plens

El conveni s'ha signat a la sala de plens

El Club de Golf Sant Cugat regarà les seves instal·lacions amb aigua de la depuradora de Rubí-Sant Cugat, segons un conveni que l'entitat ha signat aquest divendres amb l'Ajuntament i l'empresa de subministrament d'aigua Sorea. Es tracta d'un avantprojecte que comportarà adaptar la depuradora i traçar nou quilòmetres de canonada a través de la ciutat. El cost estimat és d'entre tres i quatre milions i mig d'euros, i s'espera que es comenci a construir abans de l'estiu vinent.

El pla inicial estableix un bombeig de 1.500 metres cúbics diaris d'aigua regenerada a través de la canonada, tot i que es contempla augmentar el volum servit en fases posteriors del projecte. La depuradora de Rubí-Sant Cugat s'haurà d'ampliar per dur a terme l'anomenat 'tractament terciari' de l'aigua, que permet que les aigües residuals siguin aptes pel rec.

A més, la voluntat del consistori és que l'excedent d'aigua que circuli per la nova canonada també serveixi per regar alguns dels principals jardins de la ciutat. En aquest sentit, l'equip de govern pretén començar les obres l'estiu vinent, per tal de fer coincidir la construcció de la canonada amb les obres d'urbanització de l'avinguda del Baixador, previstes després del soterrament de les línies d'alta tensió de la zona, planificat per finals de 2012.

L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha assegurat que el conveni suposa un pas més en la línia que ha seguit l'Ajuntament en els darrers anys, que consisteix en un consum més eficient dels recursos naturals.

Mercè Conesa

Es tracta de continuar fent una bona utilització dels recursos públics.


El cost total de l'obra està estimat entre tres i quatre milions d'euros que inicialment avançarà l'empresa Sorea, gestora de la depuradora i subministradora dels serveis hídrics de la ciutat, i més endavant recaurà parcialment en el Club de Golf Sant Cugat. Segons Conesa, es tracta d'una inversió 'important però raonable'.

El president de l'entitat esportiva, Enrique Hevia, ha volgut destacar l''esforç econòmic important' que aquest projecte suposarà pels seus socis.

Enrique Hevia

Representa de l'ordre de 1.000 euros més l'any per cada soci.


Malgrat això, Hevia ha reconegut que la voluntat de tirar endavant aquest projecte es deu en gran part a les restriccions imposades per l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), que no permet al club de golf continuar regant amb aigua dels pous.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.