Sant Cugat rebrà els 200.000 arxius fotogràfics del fons de Premsa Local-Tomàs Grau Garriga


  • Comparteix:

Sant Cugat rebrà 200.000 fotografies del fons fotogràfic de Premsa Local-Tomàs Grau Garriga que engloba material d'entre 1985 i 2005. Aquest dimecres, l'alcaldessa, Mercè Conesa, i l'editor del Tot Sant Cugat, Ramon Grau, han signat el conveni de cessió d'aquest fons a l'Arxiu Municipal que prèviament es digitalitzarà i que passarà a formar part del patrimoni de la ciutat. A l'acte, Tomàs Grau ha presentat el seu darrer llibre 'Mirant enrere. Personatges i costums del meu Sant Cugat', que recull històries i anècdotes del municipi publicades al setmanari local.

L'editor del Tot Sant Cugat, Ramon Grau, ha donat detalls del contingut del material cedit en un acte al Museu de Sant Cugat.

Ramon Grau

Aquestes 200.000 fotografies retraten més de dues dècades de la nostra història i s'aniran incrementant amb el pas dels anys.



L'alcaldessa, Mercè Conesa, per la seva banda, ha qualificat aquest conveni com un dels actes més importants del seu mandat.

Mercè Conesa

Per a nosaltres és un dels actes més importants perquè no sempre ens arriben fons d'aquesta qualitat.




El fons s'anirà ampliant periòdicament a mesura que passin els anys. Un cop acabada la signatura protocolària, el mateix Tomàs Grau ha assumit el protagonisme durant la presentació del seu darrer llibre que ha fet petita la sala del Museu, davant l'allau de personalitats que han volgut acompanyar-lo. 'Mirant enrere. Personatges i costums del meu Sant Cugat' és un recull dels articles que des de fa 20 anys escriu al Tot Sant Cugat.

Tomàs Grau

Els lectors hi trobaran coses ja publicades al TOT Sant Cugat i molts personatges de Sant Cugat.




Aquest acte també ha comptat amb la presència del conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, i l'historiador Joan Troyano, que ha analitzat el contingut del llibre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.