Els santcugatencs no perden la tradició de comprar panellets


  • Comparteix:

Aquests dolços han estat grans protagonistes aquesta castanyada

Aquests dolços han estat grans protagonistes aquesta castanyada

Els pastissers locals fan una valoració positiva de les vendes de panellets que han portat als ciutadans a fer cues durant tot el cap de setmana. L'augment de preu que ha registrat aquest pastisset de massapà no ha afectat les vendes que han situat el panellet de pinyons com el protagonista de Tots Sants, per davant de les castanyes i els moniatos.

Com era d'esperar, els santcugatencs han fet l'impossible per servir una bona ració de panellets a taula per la Diada de Tots Sants. Els pastissets de pinyons, de coco i ametlla han estat les varietats més demanades, en detriment d'algunes novetats com els de gust a maduixa i la pinya.

L'augment mig del panellet, que ha passat dels 26 als 29 euros el quilo, ha estat motiu d'enuig de la majoria de ciutadans que visitaven les pastisseries de la ciutat. Escoltem les opinions d'alguns d'ells:

Santcugatencs

Els panellets estan molt cars, si el fes jo em sortirien més barats


La vida dels pastissers aquest cap de setmana ha estat un no parar. Des de primera hora del matí de divendres fins al migdia de diumenge, els forns i pastisseries han acollit un elevat nombre de clients. Mª del Mar Gómez, de la pastisseria Sàbat, ha remarcat que la gent jove casa cop s'apunta més a la tradició dels panellets:

Mª Mar Gómez

Les vendes han anat bé, sobre tot en el sentit que la gent inculca als joves el manteniment de la tradició


Els moniatos i castanyes han passat més desapercebuts en aquesta festa. Tot i així, els més grans són els que s'acosten a aquestes tradicionals parades. Una castanyera ha explicat quin és el secret de l'elaboració d'aquests productes:

Santcugatenques

Els moniatos s'han de punxar perquè es facin bé


El Gremi Provincial de Pastisseria ha xifrat les vendes de panellets en 700 mil quilos, un 3% més que l'any passat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.