La nova rotonda de la C58 ja regula els accessos a Sabadell, Bellaterra i UAB


  • Comparteix:

Imatge de la nova infraestructura. /Font: ACN

Imatge de la nova infraestructura. /Font: ACN

La nova rotonda alçada de la C-58 a Sabadell, una de les vies més utilitzades pels santcugatencs, ja és una realitat. La infraestructura, que gestiona els accessos a Sabadell, la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i Bellaterra, s'ha construït amb la voluntat d'esdevenir la porta d'entrada del nou parc empresarial de Sant Pau de Riu-sec i la zona del Vallès. L'enllaç és el més gran de tot l'Estat espanyol i ha suposat una inversió de 20 milions d'euros.

La nova infraestructura s'ha construït amb l'objectiu d'esdevenir la porta d'entrada del nou parc empresarial i alhora ordenar el trànsit en un punt clau del territori al voltant del qual s'hi concentra un elevat volum d'empreses i eixos viaris com la C-58 o l'AP-7. El nou parc empresarial de la capital vallesana aglutinarà naus de petites i mitjanes empreses autòctones i també grans complexos comercials de firmes estrangeres com el que està construint l'empresa sueca Ikea.

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha inaugurat la infraestructura i ha celebrat poder dur a terme una inauguració com aquesta tenint en compte l'actual context econòmic.

Artur Mas

Al costat de la UAB i l'aeroport i en el centre del que és un dels teixits empresarials bàsics del sud d'Europa


Es tracta de la rotonda alçada més gran de tot l'Estat espanyol i ha suposat una inversió de 20 milions d'euros. Mesura 250 metres de diàmetre i compta amb una amplada de vial de 12'50 metres. Aquesta infraestructura connecta la carretera de Bellaterra amb la C-58 i la ciutat de Sabadell. Disposa de dos carrils i té una superfície total de 4.131 metres quadrats.

Aquesta obra ha requerit el desmuntatge i enderroc del viaducte que creuava l'autopista. Aquests treballs van realitzar-se durant el període d'estiu mitjançant procediments de demolició. L'enllaç també ha requerit la construcció de murs paral·lels a l'autopista i estreps solucionats amb terra reforçada.

En aquest punt al marge dels sistemes viaris actuals, està previst que hi concorri en un futur el Vial Interpolar. Un eix que ha rebut l'oposició dels veïns de Bellaterra, que denuncien que el traçat previst a hores d'ara dividiria el nucli urbà en dues parts.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.