Sant Cugat va sobre dues rodes amb el 4t Congrés de la Bicicleta


Temes relacionats

Sant Cugat s'afegeix a la xarxa de ciutats per la bicicleta (17/set/12)

La Unió Ciclista Sant Cugat centrarà el 2012 a millorar la gestió interna (13/des/11)


  • Comparteix:

Sant Cugat acull el 4t congrés de la bicicleta / Font: Bicicat.cat

Sant Cugat acull el 4t congrés de la bicicleta / Font: Bicicat.cat

Sant Cugat acull la quarta edició del Congrés de la Bicicleta des d'aquest dijous i fins dissabte a EsadeCreapolis. La iniciativa, de caràcter biennal, està organitzada per la Fundació ECA Bureau Veritas i a la trobada d'enguany es destacarà la importància de la bicicleta com un sector econòmic en expansió. La inauguració serà a dos quarts d'onze del matí i es podran seguir totes les conferències d'avui i de demà via 'streaming' des de la web Bicicat.cat.

L'acte presentarà la bicicleta com un transport sostenible i alternatiu en temps de crisi i de contaminació acústica urbana. Aquesta és la clau perquè la gent opti per agafar aquest vehicle per davant d'altres, fet que explica que el seu valor com a sector econòmic hagi augmentat en els últims anys. El director del 4t Congrés de la Bicicleta i president de la Fundació ECA Bureau Veritas, Xavier Corominas, ha explicat al magazín 'Sant Cugat a fons' de Cugat.cat (91.5FM) que fer el congrés a EsadeCreapolis és un avantatge per relacions de bicicleta i economia.

Xavier Corominas

El lloc és fantàstic, és la primera vegada que fem un congrés a una escola de negocis.


L'acte inaugural anirà presidit per l'alcaldessa, Mercè Conesa. Abans, el tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Bordeus, Michel Duchène, pronunciarà una conferència sobre la bicicleta com a transport sostenible.

Al llarg dels tres dies del congrés, per EsadeCreapolis es presentaran nous models d'enginyeria i espais específics d'aparcament de bicicletes. També hi haurà xerrades sobre les millores de salut que comporta viatjar sobre dues rodes i la presentació de diversos estudis sobre els beneficis econòmics de la bicicleta.

Divendres serà el torn del director general de Transports de la Generalitat, Ricard Font, que presentarà les dades del Baròmetre de la Bicicleta de Catalunya 2012, que demostren el creixement de l'ús d'aquest vehicle. Corominas ha explicat també que aquest darrer any hi ha hagut 50.000 usuaris diaris més de bicicleta a Catalunya.

Xavier Corominas

En el darrer any hi ha hagut 50.000 usuaris més de bicicleta a Catalunya.


La participació al 4t Congrés de la Bicicleta té un preu d'entre 35 i 75 euros, depenent dels dies que s'assisteixi. Els organitzadors, però, oferiran un seguiment en vídeo 'streaming', des del web Bicicat.cat, gràcies a una producció de Cugat.cat, i a través de la xarxa social Twitter amb l'etiqueta #bicicat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.