Una multitudinària benedicció de palmes i palmons dóna la benvinguda a la Setmana Santa entre creients i no creients


  • Comparteix:

Milers de santcugatencs s'han aplegat a la plaça d'Octavià per participar, un any més, en la celebració del Diumenge de Rams. Palmes i palmons moderns s'han barrejat amb les tradicionals branques d'olivera en un dels costums més multitudinaris de la Setmana Santa, una tradició que precisament engega aquesta època religiosa.

Un assolellat Diumenge de Rams ha portat un any més una gran afluència a la tradicional benedicció de les palmes i palmons tant a la llotgeta del Monestir com a la plaça d'Octavià. Però la commemoració de l'arribada de Jesucrist a Jerusalem no només ha atret creients.

Segons el rector de la parròquia de Sant Pere d'Octavià, mossèn Blai Blanquer, es tracta d'una de les cites religioses i, fins i tot, 'no religioses' més multitudinàries que viu la ciutat.

Blai Blanquer

Es tracta de la trobada més massiva, no religiosa i tot, que trobem a la ciutat. Això ens omple de responsabilitat.


Durant el parlament de la benedicció, Blanquer ha posat l'exemple de Jesucrist com a figura que va anar a contracorrent de les injustícies socials del moment. Molts dels participants consultats per Cugat.cat tampoc no s'han desvinculat de la tradició religiosa de la cita, tot i que afirmen que es tracta d'una bona ocasió per reunir la família i gaudir d'un dia festiu.

Alguns dels santcugatencs presents a la celebració han explicat a Cugat.cat com viuen anualment el Diumenge de Rams.

Participants

Crec que no s'ha de perdre mai la tradició. / És una bona oportunitat per reunir tota la família. / Vinc cada any a beneir la palma amb els meus cosins.







La tradició mana guardar les palmes i palmons beneïts fins al Diumenge de Rams de l'any vinent.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.