L'equip de govern insisteix que l'escola bressol no perdrà qualitat


Temes relacionats

Sant Cugat insta la Generalitat i el govern espanyol a garantir el finançament de les escoles bressol (21/mai/12)

Sant Cugat fa pinya amb les entitats municipalistes per reclamar al govern unes llars d'infants sostenibles (18/mai/12)

Els preus públics de les escoles bressol pugen un 3'8% el proper curs (19/abr/12)

L'Ajuntament busca fórmules per ajustar el servei de les escoles bressol al context de crisi (19/gen/12)


  • Comparteix:

Una classe d'escola bressol

Una classe d'escola bressol

L'equip de govern ha recordat que les retallades a les escoles bressol, per al curs que ve, estan determinades per la reducció de les aportacions de l'Estat espanyol i la Generalitat. Tot i aquesta caiguda de les transferències d'altres administracions, la regidora d'Educació, Esther Salat, ha subratllat que l'Ajuntament farà un esforç per finançar gairebé el 57% del cost d'una plaça d'escola bressol i ha subratllat que, malgrat els ajustos, les escoles bressol mantindran el segell de qualitat educativa que ha caracteritzat aquests centres al nostre municipi.

La regidora d'Educació, Esther Salat, ha volgut deixar clar que les retallades a les escoles bressol vénen determinades per la reducció de les aportacions del govern de l'Estat espanyol, que ha deixat d'aportar els 78 milions d'euros que destinava a les polítiques a la primera infància, i la disminució del 44% de les aportacions de la Generalitat. Davant d'aquesta situació, l'Ajuntament finançarà l'any que ve quasi el 57% del cost d'una plaça d'escola bressol i apujarà les quotes un 3,8%, el que equival a l'IPC, tot i que en molts centres de Catalunya les quotes incrementaran un 20%.

Salat ha defensat que l'equip de govern està abocant tots els recursos possibles perquè les escoles de bressol mantinguin la qualitat del servei. Per aquest motiu s'han pres algunes mesures de racionalització com augmentar la ràtio per aula o reorganitzar internament els centres.

Esther Salat

Tenim la responsabilitat de disminuir les despeses i incrementar les places perquè més infants puguin accedir a les escoles bressol.


Algunes de les mesures que ha pres l'Ajuntament són incrementar les places a les escoles, disminuir un 20% les despeses de material i substituir les mestres que es jubilin per tècniques en educació infantil.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.