Araclon Biotech, de Grifols, avança en la detecció de l'Alzheimer


  • Comparteix:

Logoptip de l'empresa participada per Grifols / Font: Araclon.com

Logoptip de l'empresa participada per Grifols / Font: Araclon.com

La companyia Araclon Biotech, participada majoritàriament per Grifols, ubicada a Sant Cugat, ha realitzat uns estudis que han permés quantificar, per primera vegada, la proteïna A BETA-17 (A ß -17) en sang. Els resultats suposen, segons l'empresa, un avenç important per aconseguir un diagnòstic precoç de l'Alzheimer.

Els resultats d'aquest estudi mostren que es tracta de la segona proteïna beta-amiloide amb major presència en sang i que els seus nivells varien amb el curs de l'Alzherimer. Els nivells d'aquesta proteïna observats a la sang de 64 persones han permés diferenciar les afectades per la malaltia de les que no la pateixen. A més, també s'ha pogut identificar les persones amb deteriorament cognitiu lleu que, amb el temps, podrien evolucionar cap aquesta patologia. En definitiva, és, segons l'empresa, un avenç important per aconseguir un diagnòstic precoç de l'Alzheimer, ja que, en la pràctica clínica actual, la detecció es fa en estadis avançats, quan el procés neurodegeneratiu del pacient és manifest i ja s'han produït danys cerebrals que poden ser irreversibles.

Araclon Biotech és una companyia biotecnològica espanyola participada majoritàriament per Grifols, en un 51%, dedicada a la investigació i desenvolupament de teràpies i mètodes de diagnòstic de malalties degeneratives.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.