Es presenta la nova llei de de protecció d'animals dins la 'Quinzena de tinença responsable d'animals'


  • Comparteix:

Pere De Las Muelas i Eduard Pomar.

Pere De Las Muelas i Eduard Pomar.

Sant Cugat té censats més de 2.500 animals de companyia. Uns animals que estaran més protegits gràcies a la nova llei que ha posat en marxa la Generalitat que, com a novetat, sanciona els maltractaments psíquics. La normativa s'ha presentat a Sant Cugat dins les activitats sobre tinença responsable d'animals que organitza l'Ajuntament.

El cens d'animals de companyia de l'Ajuntament ha registrat en els últims anys un increment. Actualment, més de 2.500 animals de companyia, entre gossos i gats, viuen al nostre municipi, sense tenir en compte els animals no censats, dels quals no existeix una xifra aproximada.

Aquesta dada s'ha donat a conèixer durant la presentació a Sant Cugat de la nova Llei de Protecció dels Animals, inclosa dins els actes de la Quinzena de la Tinença Responsable. El tinent d'alcalde de Medi Ambient, Eduard Pomar, ha remarcat la importància de realitzar iniciatives d'aquest tipus:

Eduard Pomar

Cada cop hi ha més animals de companyia a Sant Cugat


Pel que fa a l'educació dels animals de companyia, Pomar ha apuntat que l'assignatura pendent dels ciutadans continua sent la recollida dels excrements dels gossos.

Ara, amb la nova Llei de Protecció dels Animals gosos i gats compten amb més recursos per a garantir la seva integritat física, i també psíquica. Precisament, la revisió de la llei de 1988 sancionarà els maltractaments psicològics als animals, com poden ser la desatenció o els càstigs.

Pere De Las Muelas, veterinari del departament de Medi Ambient, ha estat l'encarraçegat de presentar aquesta normativa als santcugatencs i ha remarcat que les denúncies de maltractaments no són moltes:

Pere de Las Muelas



Els actes de la Quinzena de la tinença responsable d'animals finalitza aquest cap de setmana amb la instal.lació d'un estand a la plaça Octavià per a l'adopció d'animals de companyia.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.