Les donacions locals de sang pugen un 9,7% aquest primer semestre


  • Comparteix:

Les donacions es fan a la Casa de Cultura, Club Muntanyenc i Creu Roja

Les donacions es fan a la Casa de Cultura, Club Muntanyenc i Creu Roja

El nombre de donacions de sang a Sant Cugat en el primer semestre de l'any ha augmentat un 9,7% respecte al 2011. Segons dades del Banc de Sang i Teixits de Catalunya, durant aquest temps s'han fet 2.144 extraccions, prop de 200 més que al mateix període de l'any anterior. El Banc de Sang ha destacat que el perfil de Sant Cugat com a ciutat empresarial i universitària ha facilitat que el municipi sigui el més nombrós en donants de la comarca, després de Terrassa i Sabadell.

Els primers sis mesos de 2011, la nostra localitat va registrar 1.953 donacions de sang. Aquesta xifra, un any després ha crescut fins a les 2.144 donacions durant el primer semestre de l'any, segons el Banc de Sang i Teixits.

L'entitat ja està preparant noves convocatòries al municipi dins la campanya d'estiu i els responsables es mostren convençuts que Sant Cugat tornarà a demostrar la seva solidaritat. La promotora del banc al Vallès Occidental, Carme Díaz, considera que el perfil universitari i empresarial de la ciutat fa que Sant Cugat sigui el tercer municipi de la comarca amb més donacions, després de les cocapitals.

Carme Díaz

Tenim en campanya moltes empreses i facultats i, a més, fem les campanyes al poble. Un conjunt de factors que ajuden al resultat.


El Banc de Sang ha recordat que, a l'estiu, les reserves baixen i, en canvi, les demandes augmenten. De cara a les properes convocatòries de donació de sang, el banc ha recordat la necessitat que hi ha, sobretot, de donacions del tipus negatiu.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.