La PAH, ferm en les seves protestes davant les oficines de Catalunya Caixa


Temes relacionats

La PAH porta la seva protesta dins dues oficines de CatalunyaCaixa (23/ago/12)

La PAH intensificarà la seva lluita i demanarà explicacions a l'Ajuntament (22/ago/12)

Els afectats per la hipoteca tindran el seu espai a la ciutat (24/jul/12)


  • Comparteix:

Els Mossos han intervingut a l'acció de la PAH d'aquest dilluns

Els Mossos han intervingut a l'acció de la PAH d'aquest dilluns

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) de Sant Cugat ha portat de nou la seva reivindicació a l'oficina de CatalunyaCaixa de la plaça de Sant Pere, malgrat la negativa inicial del banc que ha demanat la intervenció de Policia Local i Mossos d'Esquadra. Amb la presència dels Mossos, la PAH ha pogut lliurar a l'oficina la petició de dació en pagament en una acció que ha comptat amb el suport d'ICV-EUiA i la CUP. La PAH ha fet la mateixa acció a l'oficina que CatalunyaCaixa té al carrer de Villà.

A diferència de les anteriors protestes, aquest dilluns la PAH no ho ha tingut fàcil a l'hora de lliurar la petició de dació en pagament a l'oficina de CatalunyaCaixa a la plaça de Sant Pere. Els responsable de l'oficina s'han oposat a l'entrada esglaonada de parelles formades per un afectat i un membre de la PAH.

Finalment, i després de la mediació de Policia Local i els Mossos, els membres de la plataforma ha pogut entrar a l'entitat per demanar la dació en pagament com a liquidació del préstec hipotecari. El membre de la plataforma Julià Mestieri ha remarcat a Cugat.cat que la protesta s'ha desenvolupat sense incidències.

Julià Mestieri

Els Mossos han vingut perquè el banc no ens deixava entrar i la gent de l'oficina temia per la seva seguretat. No hi hagut cap incidència. Els Mossos els han fet veure que no hi havia cap problema.


La protesta d'aquest dilluns ha comptat amb el suport d'ICV-EUiA i la CUP. El copresident ecosocialista, Xavier Boix, ha carregat contra les entitats bancàries i subratllat la seva responsabilitat social en els processos de desnonament.

Xavier Boix

Actitud irresponsable de les entitats bancàries que reben diners de l'Estat per pagar les seves festes i fan fora la gent de les seves cases.


Des de la CUP, el regidor Ignasi Bea, considera que l'Ajuntament hauria de posicionar-se a favor de la causa de la PAH.

Ignasi Bea

Em sembla impossible que la gent es quedi sense casa i que la continuïn pagant. El que hauria de fer l'Ajuntament de Sant Cugat és posicionar-se a favor dels afectats.


La PAH ha continuat la seva queixa a l'oficina de CatalunyaCaixa del carrer de Villà.











  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.