L'èxit de l'escola-taller a Torre Blanca empèn el SOM a estendre la iniciativa a la Masia de Can Ribas


  • Comparteix:

El tinent d'alcalde de Joventut, Toni ramon, ha volgut veure el resultat de la feina feta a Torre Blanca.

El tinent d'alcalde de Joventut, Toni ramon, ha volgut veure el resultat de la feina feta a Torre Blanca.

Vint-i-quatre joves participen des d'aquest desembre en l'escola-taller que el Servei Municipal d'Ocupació ha organitzat, en els oficis de lampista i paleta, per arranjar la Masia de Can Ribas, a tocar de la carretera de l'Arrabassada. Aquesta segona escola-taller s'organitza després de l'èxit de la primera edició a Torre Blanca on uns altres 24 joves han après un ofici i, alhora, els ha permès obtenir un complement formatiu als seus estudis.

La bona marxa de la primera escola-taller duta a terme a la masia de Torre Blanca ha empès a l'Ajuntament a tirar endavant una segona edició a Can Ribas. Vint-i-quatre joves podran formar-se en l'ofici de paleta i lampista, a més de rebre una educació escolar i en valors. La primera edició ha servit per aprendre, i segons ha explicat el tinent d'alcalde de Joventut, Antoni Ramon, es vol que en aquesta segona edició, es tingui una més gran implicació dels pares per aconseguir que els objectius formatius i de maduresa es recolzin també en el pilar familiar:

Toni Ramon

Volem una més gran implicació de les famílies. Estem contents del nivell formatius aconseguit pels joves


El SOM estudia ara, en aquest segon taller, ampliar els oficis i aplicar-ne un altre relacionat en l'àmbit natural - ja sigui de forestal o jardiner- donada la ubicació de la masia de Can Ribas en l'entorn natural.

Pel que fa la primera escola-taller a Torre Blanca, es donen els objectiu per assolits. De fet, moltes de l'execucions i obres fetes pel joves, en l'ofici de lampista, paleta i pintor, es podran mantenir en les obres de rehabilitació que, al llarg d'aquest 2004, durà a terme una constructora per deixar enllestit l'edifici per l'ús exclusiu dels jovent de la ciutat. Serà el Consell Local de Joves i l'Ajuntament qui en definiran els usos futurs de manera consensuada.

Glòria Garcia, directora SOM, ha explicat que a banda de l'ofici, els nois i noies participants han après uns valors i hàbits de feina que els seran fonamentals en el món laboral futur:

Glòria Garcia

Agafen el valor del treball, del companyerisme, de l'esforç i sobretot l'autoestima.


En un primer moment, els joves reben una beca de la Generalitat per cada dia assistit, i posteriorment depenen contractualment de l'Ajuntament, a través del SOM, que els paga un 80% del salari mínim interprofessional. El taller a Can Ribas acabarà el 30 novembre del 2005.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.