Vaga de fam per reivindicar el drets de les persones dependents i els cuidadors


  • Comparteix:

Carlos Busquets viu ara a l'Ametlla de Mar / Font: Carlos Busquets

Carlos Busquets viu ara a l'Ametlla de Mar / Font: Carlos Busquets

El santcugatenc resident a l'Ametlla de Mar Carlos Busquets iniciarà una vaga de fam dilluns vinent per reivindicar el dret dels cuidadors de persones dependents i demostrar el seu rebuig davant les retallades a la llei de la dependència que ha dut a terme el govern espanyol. El també president de l'Associació Sense Barreres de l'Ametlla de Mar assegura que 'sempre reben els més febles' i ja compta amb el suport de l'Associació de Minusvàlids de les Terres de l'Ebre (AMITE) i preveu que se'n sumin altres d'arreu de Catalunya.

Des que el govern espanyol va retallar en un 15% els pagaments als cuidadors familiars de les persones dependents el juliol, la dona de Carlos Busquets, que fa uns anys va deixar la seva feina per dedicar-se plenament al seu marit, ha vist reduïda la seva paga fins els 125 euros actuals. Per això, i malgrat el delicat estat de salut de Busquets, que ha patit cinc intervencions de cor, té esclerosi, espina bífida i glaucoma ocular, vol fer sentir la seva veu iniciant una vaga de fam en nom de totes les persones dependents.

Carlos Busquets

Volem fer soroll. Sé que no trauran el que ens han fet. Sempre el més dèbil és a qui li claven la punxada. Volem reivindicar que deixin estar la llei de dependència.


En aquesta vaga de fam Busquets estarà acompanyat per altres persones de l'Associació Sense Barreres de l'Ametlla de Mar, que actualment presideix, i de l'Associació de Minusvàlids de les Terres de l'Ebre (AMITE).

A banda d'aquest acte reivindicatiu, Busquets ha assegurat a Cugat.cat que des de l'Associació Sense Barreres volen fer altres actes per denunciar el seu cas com aturar la N-340 amb cadires de rodes un cop per setmana.

Carlos Busquets

Tenim altres projectes perquè la meva vida pot estar en risc. Pensem parar la N-340 cada setmana un dia amb les cadires de rodes.


El santcugatenc iniciarà la vaga de fam dilluns de la setmana vinent al Centre d'Atenció Primària (CAP) de l'Ametlla de Mar.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.