Un grafiti legal decora per primera vegada una paret pública de la ciutat


  • Comparteix:

El grafiti decora la cantonada del carrer Cèsar Martinell

El grafiti decora la cantonada del carrer Cèsar Martinell

Sant Cugat ja compta amb el primer grafiti institucional que decora una paret pública de la ciutat. La cantonada de la rambla del Celler amb el carrer de Cèsar Martinell presumeix d'un dibuix mural que encapçala el projecte '1,2,3 Grafff', una iniciativa pionera al municipi que impulsa l'Ajuntament i el Casal de Joves TorreBlanca amb la intenció de recuperar les parets més degradades de Sant Cugat.

Una il·lustració sense lletres amb un autobús que fa al·lusió al transport públic i diversos símbols santcugatencs com el Monestir guarneix la paret cantonera entre el carrer de Cèsar Martinell i la rambla del Celler. El dibuix, que vol plasmar l'essència de la ciutat, s'ha inaugurat aquest dissabte com el primer grafiti que decora legalment una paret pública. L'autor del mural, Oriol Iglesias, ha descrit la proposta com un pas endavant per part del consistori i ha recordat que el grafiti a Sant Cugat ha estat perseguit i penalitzat.

Oriol Iglesias

Fins ara, l'Ajuntament no havia respost. El grafiti vivia com podia, d'amagat, però és part de la ciutat.


Amb aquesta iniciativa, que tindrà continuïtat amb altres grafitis, l'Ajuntament i el Casal de Joves TorreBlanca treballen conjuntament per recuperar les parets malmeses per pintades vandàliques. El regidor de Joventut, Raül Grangé, ha inaugurat aquest dissabte el dibuix.

Raül Grangé

Volem utilitzar una potencialitat abans negativa i convertir-la en un servei a la ciutat.


Tot i que el projecte '1,2,3, Grafff' ja compta amb altres dibuixos com una pintura exterior al Casal de Joves TorreBlanca i una il·lustració a la paret d'aprenentatge del mateix casal, el mural d'Oriol Iglesias és el primer grafiti que decora legalment una paret pública a Sant Cugat. Més enllà de millorar l'estètica urbana del municipi, la iniciativa també vol canviar la visió social del grafiti i aconseguir que es percebi com una manifestació artística en positiu.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.