Amnistia demana el suport dels santcugatencs contra la pena de mort


Temes relacionats

Amnistia Internacional posa la pena de mort en el punt de mira (30/nov/12)


  • Comparteix:

La lectura d'un manifest ha servit per expressar els motius del rebuig contra la pena de mort

La lectura d'un manifest ha servit per expressar els motius del rebuig contra la pena de mort

Amnistia Internacional (AI) ha posat aquest divendres en el punt de mira la pena de mort. Amb la lectura d'un manifest i una recollida de signatures, la delegació de Cerdanyola i Sant Cugat ha instat els santcugatencs a sumar-se contra aquest tipus de condemna amb la qual són executades més de 600 persones l'any. L'acte reivindicatiu, que demana l'abolició de la pena capital, ha coincidit amb el Dia Internacional de Ciutats per la Vida, que es commemora cada 30 de novembre.

La plaça dels Quatre Cantons ha acollit l'acte reivindicatiu que té com a objectiu rebutjar la pena capital. De fet, Amnistia Internacional ja compta amb la signatura de més de 200 santcugatencs que s'han sumat a la campanya de l'entitat per demanar l'abolició d'una pena que considera que atempta contra els drets humans fonamentals i és irreversible, segons ha destacat el coordinador local, Jesús Blanco.

Jesús Blanco

Amnistia Internacional està d'acord amb la justícia, però ha de ser justa. Una pena bàrbara, irreversible i que atempta contra els drets humans fonamentals no pot funcionar.


El rebuig a la pena de mort coincideix amb el Dia Internacional de Ciutats per la Vida, que s'ha celebrat aquest divendres i que precisament vol unir simbòlicament durant un dia ciutats i pobles de tot el món contra aquesta condemna. Els últims anys, més de 700 ciutats de més de 50 països han participat en aquest acte simbòlic, entre elles Sant Cugat. La tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania, Susanna Pellicer, ha reiterat el suport del consistori al clam d'Amnistia Internacional contra la pena capital.

Susanna Pellicer

Un fet tant bàsic com la vida i que no et matin hi ha països que no el compleixen. Amnistia està fent una bona feina.


Segons calcula l'organització internacional, més de 600 persones són executades cada any com a pena pels seus delictes, un tipus de condemna que encara és vigent a països com la Xina, l'Aràbia Saudita, l'Iran, Corea del Nord, els Estats Units, Somàlia i el Iemen.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.