Daniel Ordás explica a Sant Cugat les bondats del sistema polític suís


  • Comparteix:

Daniel Ordás és advocat i membre del Partit Socialdemòcrata (PS) suís

Daniel Ordás és advocat i membre del Partit Socialdemòcrata (PS) suís

El membre del Partit Socialdemòcrata (SP) suís, Daniel Ordás, ha destacat a Sant Cugat que el poder de convocar referèndums amb què compta la ciutadania helvètica evita que els polítics facin polítiques sense consensuar. Així ho ha afirmat el també autor del llibre 'España se merece... Democracia Directa' durant la presentació d'aquesta obra aquest dilluns a la Casa de Cultura. Ordás també ha subratllat que el model suís, amb referèndums que poden fins i tot revocar lleis ja instaurades i iniciatives legislatives populars (ILP), dóna poder al poble i, alhora, el responsabilitza, fent que se senti partícip de la vida política del país.

Ordás ha destacat que es tracta d'un sistema que porta molts anys instaurat a Suïssa, que funciona, i ha instat a reformar l'actual Constitució espanyola perquè doni cabuda als referèndums populars i a les llistes obertes, entre d'altres. Es tracta d'un sistema simple, afegeix, que provoca que els polítics legislin d'una manera més adequada perquè saben que el poble els pot organitzar un referèndum de manera relativament senzilla.

Daniel Ordás

El fet mateix que existeixi el referèndum provoca que els polítics legislin més equilibradament.


La presentació del llibre ha tingut lloc a la Casa de Cultura i ha estat organitzada pel PSC i la Fundació Internacional Olof Palme.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.