El Fons Social Valldoreix-Sant Cugat presta 200.000 euros durant el 2012


Temes relacionats

El Fons Social Valldoreix-Sant Cugat ha prestat 2 milions d'euros en els seus 13 anys d'existència ( 9/gen/12)

Dotze anys de microcrèdits del Fons Social Sant Cugat-Valldoreix (18/gen/11)

El Fons Social Sant Cugat-Valldoreix porta a debat la situació dels immigrants a Catalunya (12/abr/10)


  • Comparteix:

El Fons Social diu que el nombre d'iimmigrants que arriba ha disminuït / Font: ACN

El Fons Social diu que el nombre d'iimmigrants que arriba ha disminuït / Font: ACN

El Fons Social Valldoreix-Sant Cugat ha concedit a través de microcrèdits sense interès més de 200.000 euros a 147 famílies de la ciutat durant el 2012. Aquesta xifra confirma la tendència a la baixa dels darrers anys ja que la crisi s'ha traduït en una reducció de peticions lligada al descens d'arribada de persones immigrades. El fons es va crear al 1998 i des d'aleshores ha prestat uns 2'2 milions d'euros.

L'entitat va néixer al 1998 de la mà de Maria Antònia Gili, que va reunir un grup de voluntaris per posar en marxa el servei de préstecs sense interessos per a persones que travessen dificultats econòmiques. Durant el 2012, ha prestat 203.000 euros repartits en 147 famílies. El perfil d'usuaris continua sent una família nouvinguda que necessita recursos per establir-se a la ciutat i només tres casos corresponen a persones d'origen autòcton.

Un dels voluntaris de l'entitat, Ramon Escamilla, ha explicat en una entrevista a Cugat.cat com ha evolucionat l'entitat en aquests 14 anys d'activitat. Si a principis de segle van haver de fer front a la important arribada d'immigrants a la ciutat, la crisi ha fet disminuir les peticions que reben coincidint amb la frenada de l'onada migratòria. A més, també han canviat els motius pels quals s'adrecen al fons ja que actualment els crèdits es demanen, en gran part, per immigrants que volen tornar als països d'origen.

Ramon Escamilla

La gent que ja viu aquí ja està establerta tot i les dificultats. Ara, ens trobem que moltes petcions busquen trobar recursos per tornar als seus països d'origen.


Escamilla assegura que les quantitats prestades sempre es tornen i que 'només' registren una morositat del 4%, fet que ha contraposat a la situació dels bancs tradicionals on aquest índex, assegura, se situa al voltant del 14%. Tot i això, des del fons s'han pres algunes mesures preventives per evitar impagaments com és la reducció de les quantitats lliurades. En aquest sentit, la mitjana dels diners que presten ronda els 1.500 euros per família.

Ramon Escamilla

Com a mesura preventiva hem rebaixat la quantitat que donem. Nosaltres tenim una morositat del 4%, mentre que els bancs tradicionals ronden el 14%.


Adequar l'habitatge, comprar eines o vehicles amb finalitats laborals i pagar els bitllets d'avió per a reagrupaments familiars són alguns dels conceptes als quals les famílies destinen els diners que presta el Fons Social Valldoreix-Sant Cugat.

La seu de l'entitat està ubicada a la Casa de Cultura i l'horari d'atenció és els dimarts de sis de la tarda a nou del vespre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.