Els aspirants a conductors afronten a partir d'ara un nou model d'examen teòric


Temes relacionats

Les autoescoles es preparen per al canvi d'examen de conduir (23/des/12)


  • Comparteix:

El nou model d'examen de conduir incorpora canvis a la part teòrica i a la pràctica / Font: Autoescuelarodrigo.com

El nou model d'examen de conduir incorpora canvis a la part teòrica i a la pràctica / Font: Autoescuelarodrigo.com

Els alumnes de les autoescoles santcugatenques afronten a partir d'aquesta setmana un nou tipus d'examen de conduir de cotxe. La part teòrica, que a partir d'ara es farà per ordinador, presenta més varietat de preguntes perquè les agafa d'un arxiu amb un total de 15.000 noves qüestions. A més, a partir del dilluns de la setmana vinent els alumnes hauran de demostrar coneixements del vehicle per aprovar la part pràctica, que tindrà una durada més llarga ja que incorporarà 10 minuts de conducció autònoma, en què l'alumne no rebrà cap indicació per part de l'examinador, seguida d'un quart d'hora de conducció guiada.

Els alumnes que s'examinin de la part teòrica del carnet de conduir B trobaran noves preguntes i hauran de fer l'examen per ordinador. Amb aquest canvi, la Direcció General de Trànsit (DGT) ha limitat a les autoescoles el nombre d'alumnes que podran fer l'examen per dia.

Les autoescoles de la ciutat fan un balanç positiu del nou examen que la DGT prepara per al carnet de conduir B. Els centres consultats per Cugat.cat coincideixen a destacar que el canvi de tipus d'examen és positiu tant per a l'alumne com per a la seguretat vial.

Autoescoles

S'exigeix una mica més. / Fomenta l'autonomia del conductor i la presa de decisions. / Haurem d'esperar uns mesos per valorar els resultats.


Els centres formatius també han afirmat que la principal novetat de la vessant pràctica, la conducció autònoma, ja fa mesos que els professors l'han incorporada a les seves classes malgrat que fins dilluns vinent no s'exigirà a l'examen oficial. En aquesta vessant pràctica, els alumnes hauran de demostrar si saben com es canvia l'oli del vehicle, mostrar la documentació i trobar les armilles i els triangles, per demostrar així un coneixement del vehicle.

De la seva banda, els alumnes tenen varietat d'opinions, des d'aquells que es mostren neguitosos pel canvi fins els que estan tranquils perquè el contingut no canvia, tot i que variïn les preguntes.

Alumnes

Pujo dimarts a l'examen i espero que tot bé. Tranquil. / Volia pujar abans del canvi però no ha estat possible i tinc una mica de por. / Porto dos anys i se m'han passat les ganes de treure'm el carnet.


El nou examen teòric s'introduirà progressivament a partir d'aquesta setmana. Els canvis a la prova pràctica s'aplicaran a partir de dilluns de la setmana vinent.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.