La residència de malalts mentals 'Estel' rep 20.000 euros de la Fundació La Caixa


  • Comparteix:

La donació s'enmarca en el programa 'Discapacitat 2003'.

La donació s'enmarca en el programa 'Discapacitat 2003'.

La Fundació La Caixa ha donat 20.000 euros a la residència santcugatenca de malalts mentals Estel, en una actuació que s'emmarca en el programa 'Discapacitat 2003'. La partida es destinarà a millorar les instal·lacions del centre per poder adaptar-lo a l'increment de la demanda que experimenta la residència, que actualment té 40 usuaris.

El programa 'Discapacitat 2003' de la Fundació La Caixa atorga ajudes a entitats dedicades a la integració social de discapacitats psíquics, físics i mentals i a la millora de la seva qualitat de vida. És el cas del projecte promogut per la residència Estel de Sant Cugat, que té l'objectiu d'ampliar les seves llars residencials a fi d'oferir la màxima qualitat en el seu servei.

La major part de l'ajuda que ha donat La Caixa servirà per finançar un dels mòduls de les instal·lacions del centre. Ho explica la coordinadora del servei, Mariona González:

Mariona González

Els diners serviran perquè donem una millor atenció als nostres socis


Estel funciona gràcies a la iniciativa de familiars de malalts mentals que van formar una cooperativa per donar resposta als problemes assistencials d'aquests discapacitats.
Actualment, 40 persones, entre 25 i 50 anys, són usuàries del centre que, en els darrers temps ha registrat un notable augment de sol·licituds. Mariona González:

Mariona Checa

Tenim 40 socis, però que resideixen de forma permanent, només 25


La Cooperativa Estel, ubicada a l'avinguda Villadelprat, funciona des de l'any 1980.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.