Sant Cugat, en prealerta pel risc de nevades aquest cap de setmana


Temes relacionats

No desplaçar-se i abrigar-se bé, principals consells en cas de nevada (21/feb/13)

Sant Cugat, en prealerta per risc de nevades aquest cap de setmana (22/feb/13)


  • Comparteix:

La plaça de Pep Ventura, a la nevada de 2010 / Font: Guillem de Pablo

La plaça de Pep Ventura, a la nevada de 2010 / Font: Guillem de Pablo

Sant Cugat es troba en prealerta per risc de nevades i baixes temperatures, tal com marca el Pla de Protecció Civil Municipal. Per això, l'Ajuntament ha començat a llençar sal aquest divendres a la tarda a la Floresta i les Planes per evitar que es glaci la calçada, així com les zones de Sol i Aire i Can Cortés. A més, el consistori ha mobilitzat de manera preventiva els cossos de seguretat i serveis socials per atendre les persones més vulnerables. Cugat.cat informa minut a minut de l'evolució de la situació meteorològica a través de la web, la ràdio de Sant Cugat 91.5 FM i les xarxes socials, i ha activat l'etiqueta a Twitter #neustc.

Aquest divendres a la nit i matinada cap a dissabte és el moment en què es preveu una baixada més notable de les temperatures quan la cota de risc de neu arriba als 200 metres sobre el nivell de mar i, de manera puntual a cota zero amb gruixos de uns dos centímetres. Aquest episodi de fred s'allargarà aquesta setmana amb una previsió de baixada de les temperatures de manera acusada la matinada de diumenge a dilluns. Per això, Protecció Civil ha activat en fase d'alerta a tot el territori el Pla Neucat per la confirmació de l'episodi de neu i fred.

El CAP Sant Cugat és el centre d'assistència de referència durant aquest cap de setmana. A més, el consistori ha habilitat un dispositiu social de guàrdia que estarà actiu fins aquest diumenge. Protecció Civil, Creu Roja i el Grup d'Intervenció de l'ADF també estan preparats i a disposició de qualsevol emergència que pugui emergir.

A les Planes, la Floresta, Can Cortés, Can Barata, Sol i Aire, Mas Fortuny i a diverses escoles de la ciutat s'han repartit contenidors i sacs de sal per evitar que carrers, carreteres i voreres es glacin. A més, la ciutat disposa de tres màquines llevaneus preparades en cas que sigui necessari retirar la neu de la via pública.

De la seva banda, Renfe i Adif han reforçat els serveis preventius incloent l'eventual ús de màquines amb pales llevaneus. Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha activat el seu Pla d'Autoprotecció per nevades i fred. Abertis també ha activat el seu protocol d'emergències per nevades a Catalunya a les autopistes AP-7, AP-2, C-32 i C-33.

Els santcugatencs també es poden informar a través del web Santcugat.cat i dels perfils de Twitter @emergenciescat, @PremsaSantCugat i @010santcugat.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.