Educació defensa la fórmula público-privada que suposa el projecte Esart


Temes relacionats

El PSC lamenta que no hagi sortit a concurs públic el projecte Esart (13/jun/13)

ICV-EUiA denuncia falta de transparència en la cessió d'espais públics a Esart (13/jun/13)

Neix Esart a l'entorn del Centre Cultural i Esade amb batxillerats oficials creatius ( 7/jun/13)


  • Comparteix:

Esart es desenvoluparà a les instal.lacions del Conservatori i l'Escola de Música

Esart es desenvoluparà a les instal.lacions del Conservatori i l'Escola de Música

La regidora d'Educació ha defensat que la cessió d'espais públics per al projecte Esart és un bon exemple de col·laboració público-privada. Davant les crítiques per no haver convocat un concurs públic, Esther Salat ha remarcat que l'acord comportarà en els propers quatre anys un ingrés de 175.000 euros, segons la previsió, que revertirà en el Patronat Municipal d'Educació.

Les crítiques del PSC i ICV-EUiA a l'equip de govern per no haver convocat un concurs públic en l'adjudicació del projecte Esart han estat rebudes amb indignació per la regidora d'Educació. En una entrevista a Cugat.cat, Esther Salat ha afirmat que la cessió d'espai per a ús privatiu, resolta amb un decret d'alcaldia, ha estat l'opció aconsellada pels serveis jurídics de l'Ajuntament.

Una fórmula de la qual, recorda Salat, s'ha informat als grups de l'oposició en comissió informativa i que suposa una sortida viable pels ajuntaments en temps de crisi: la cessió d'espais a un privat a canvi d'un cànon. Segons Salat, la col·laboració público-privada permet esponjar l'ofec econòmic dels consistoris. La regidora sosté que aquest tipus de fórmules continua 'fent al·lèrgia' a alguns partits.

Esther Salat

En lloc de congratular-se per ajudar els alumnes de l'Escola de Música i Conservatori, veig que a alguns partits els continua fent al·lèrgia determinades fórmules.


El projecte Esart aterrarà de forma gradual amb un curs de batxillerat, un cicle formatiu i un grau. Un desplegament que, al llarg dels quatre anys de contracte i si s'utilitza la totalitat de l'espai, comportarà, segons Salat, 175.000 euros per a les arques municipals.

Esther Salat

L'ús dels espais serà gradual. Si ocupessin el 100% de l'edifici el cànon a pagar seria de 800.000 euros.


Aquesta quantitat revertirà en el Patronat Municipal d'Educació i es veurà reduïda en funció de les adequacions de l'espai que faci el centre educatiu privat. Esart assumirà el cost d'aquests treballs -la construcció d'una tanca perimetral i una graderia a l'aula magna del Conservatori- i aquest serà restat del cànon a pagar al consistori.

Amb relació a la presència de l'antic responsable del Patronat Municipal d'Educació, Valentí Feixas, dins l'equip directiu d'Esart, Salat ha defensat la idoneïtat de la seva figura amb una trajectòria lligada a projectes educatius locals com l'escola Thau i l'Àgora.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.