Sant Cugat disposarà d'informació del temps local més acurada


  • Comparteix:

Sant Cugat disposarà d'informació meteorològica més detallada gràcies a la col·locació d'una estació a les instal·lacions del Centre d'Alt Rendiment (CAR). Amb aquest nou dispositiu els santcugatencs també podran accedir a informació i prediccions locals més acurades i els esportistes del CAR comptaran amb més informació de cara els seus entrenaments.

L'estació és fruit del conveni a tres bandes que aquest dimecres s'ha formalitzat entre l'Ajuntament, el Servei Meteorològic de Catalunya i el CAR. L'aparell mesura la direcció i velocitat del vent, la pressió atmosfèrica, la humitat, la temperatura, registra els índex de pluja i les irradiacions solars.

El director del Servei Meteorològic de Catalunya, Oriol Puig, ha explicat que al país hi ha 170 estacions com aquesta que recullen tota la informació relativa a la meteorologia, la qual cosa permet afinar prediccions.

Oriol Puig

Tota aquesta informació s'envia cada 30 minuts al Servei Meteorològic. Tenim 170 estacions a tot Catalunya. Això ens dóna una informació molt completa.


En l'àmbit esportiu això també pemetrà millorar la qualitat dels entrenaments dels usuaris del CAR. Així ho ha destacat el secretari general de l'Esport, Ivan Tibau, que ha assenyalat que l'estació també beneficiarà els equips que fan estades al centre.

Ivan Tibau

Ens aportarà informació molt rellevant pels esports a l'aire lliure. Aquí es millora el rendiment i qualsevol detall és important. També oferirem més informació a les concentracions.


L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha posat de relleu el servei que oferirà aquesta estació a la ciutat. D'una banda, als veïns que a través dels canals d'informació del Servei Meteorològic trobaran dades concretes de la ciutat i, de l'altra, el consistori disposarà d'una font més de dades.

Mercè Conesa

Poder tenir aquestes dades permetrà dona més i millor informació a la ciutadania. Per a nosaltres, aquest conveni és una gran oportunitat.


La informació recollida per aquesta estació es pot consultar al web del Servei Meteorològic Meteo.cat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.