Els CAP detecten un lleuger increment dels casos de la grip


Temes relacionats

Els CAP engeguen la campanya de vacunació contra la grip ( 1/oct/12)

Els CAP, preparats per a la nova campanya contra la grip (27/set/11)

Carles Martí: 'Estem sorpresos que no es manifesti la grip estacional' (13/gen/10)

El fred dispara un 20% les consultes als serveis d'urgències (12/gen/09)


  • Comparteix:

Vacunar-se és una de les mesures preventives més efectives / Foto: ACN

Vacunar-se és una de les mesures preventives més efectives / Foto: ACN

Els tres Centres d'Atenció Primària (CAP) han detectat un lleuger increment de casos de grip en els darrers dies. Els metges d'aquests centres tenen previstos diversos canvis d'horari per augmentar la disponibilitat en cas que la tendència es mantingui a l'alça, i han remarcat que la malaltia s'ha fet forta alguns dies abans que altres anys. A Catalunya, la Generalitat ha declarat la fase d'epidèmia en superar el llindar dels 110 casos per cada 100.000 habitants.

Els centres sanitaris públics han detectat en els últims dies un lleu augment d'episodis gripals. Per això, els metges tenen previst modificar els seus horaris per atendre un hipotètic augment dels casos.

El director del CAP Sant Cugat, Carles Martí, ha confirmat aquest repunt de casos de grip, malgrat que no afecta el servei d'urgències. Martí ha remarcat que tot i la campanya de vacunes ja ha finalitzat, encara se subministren a persones amb risc.

Carles Martí

La campanya vacunal està acabada. Sí que és cert que encara hi ha la possibilitat de vacunar persones que tinguin risc.


El director del CAP Valldoreix, Jordi Jiménez, ha explicat a Cugat.cat que en aquests casos no augmenta el nombre de metges, però sí la seva disponibilitat. Jiménez també ha assegurat que de moment només es pot parlar d'un 'petit increment'.

Jordi Jiménez

Hem vist que hi ha hagut un increment de les visites relacionades amb la grip, però no estem patint cap epidèmia.


Els CAP preveuen que el nombre màxim de casos podria arribar en les properes dues setmanes. Per prevenir la malaltia, els metges recomanen evitar canvis bruscs de temperatura i rentar-se les mans amb freqüència. En el cas dels col·lectius més vulnerables, com la gent gran i les dones embarassades, el més aconsellable és vacunar-se.

Els casos de grip a Catalunya ja afecten 127 persones per cada 100.000 habitants, i per això el departament de Salut ha declarat la fase d'epidèmia en superar el llindar dels 110 casos per cada 100.000 habitants.

D'altra banda, els centres sanitaris no han fet cap distinció especial amb la grip A, ja que la tracten d'una manera similar a la convencional. De fet, la vacuna que s'ha administrat en aquests mesos incloïa també la d'aquest virus, perquè és un dels més actius durant aquesta temporada. A més, als CAP locals s'està administrant aquests dies la vacuna tot i que la campanya ja va acabar fa setmanes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.