S'encarrega un estudi que analitzi la viabilitat de traslladar uns metres el xiprer de Can Quitèria


  • Comparteix:

S'han començat a fer les rases per analitzar les cates del xiprer.

S'han començat a fer les rases per analitzar les cates del xiprer.

L'històric xiprer situat davant la Masia de Can Quitèria, i que des de fa mesos manté aturades les obres de construcció de l'aparcament, podria ser traslladat uns metres si un estudi confirma finalment la viabilitat d'aquesta proposta. L'ajuntament espera els resultats, per decidir si trasllada l'arbre centenari per fer compatible la seva conservació en el solar amb la construcció de l'aparcament.

L'Ajuntament ha autoritzat la realització d'un estudi encarregat per part de Construcciones Alcaraz -empresa adjudicatària del pàrquing de Can Quitèria- que determini quina afectació podria tenir el trasllat de l'arbre uns metres per permetre la construcció de l'aparcament. Aquesta solució s'albira com la més factible per fer possible mantenir el xiprer i alhora construir l'aparcament.

Segons ha explicat la tinent d'alcalde de Territori, la voluntat de l'Ajuntament és conservar l'arbre centenari i per tant, amb aquest estudi, s'està buscant la millor solució. Mercè Conesa ha explicat que el seu trasllat sembla la millor opció ja que el manteniment del xiprer en el seu emplaçament actual tampoc no garanteix la seva supervivència:

Mercè Conesa

Sembla la possibilitat més factible. El fet de mantenir l'arbre en el mateix lloc tampoc no garanteix que sobrevisqui perquè s'hna de construir pantalles.


Durant quinze dies s’efectuaran els treballs que consisteixen en fer les cates al xiprer per comprovar les possibles afectacions en el seu sistema radicular i les possibles repercussions en la seva pervivència. Les rases afectaran el pas del trànsit pel carrer Girona i per la rambla de Can Mora fins el 15 de març.
Conesa ha explicat que l'estudi ens permetrà saber quina és la millor solució i, a partir d'aquí, prendre una decisió amb conseqüència:

Mercè Conesa

L'estudi ens ha de permetre veure com fem per mantenir l'arbre -que és la nostra voluntat- i fer l'aparcament, que és necessari.


Es preveu que les obres de construcció de l'aparcament s'iniciïn aquest mes i s'allarguin durant 18 mesos. En total, l'aparcament tindrà 356 places, 118 de les quals seran de rotació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.