Les associacions AVAN i ACAP apropen els efectes del Parkinson


Temes relacionats

Un concert recull diners per donar un cop de mà als afectats pel Parkinson (12/abr/14)

Una conferència aborda el Parkinson des del punt de vista psicològic (10/abr/14)

Esteve Sala: 'La lluita contra el Parkinson és com fer una marató diària' (31/mar/14)


  • Comparteix:

L'AVAN i l'ACAP s'han unit per reivindicar la lliuta contra el Parkinson a la plaça de la Vila

L'AVAN i l'ACAP s'han unit per reivindicar la lliuta contra el Parkinson a la plaça de la Vila

L'Associació Catalana per al Parkinson (ACAP) i l'Associació Vallès Amics de la Neurologia (AVAN) han fet viure als santcugatencs els efectes que pateix un afectat per aquesta malaltia. Les associacions s'han instal·lat aquest diumenge a la plaça de la Vila per conscienciar la població sobre les conseqüències de la malatia amb jocs que simulen els seus efectes.

Dins els actes de commemoració del Dia Mundial del Parkinson, l'ACAP i l'AVAN han ofert als assistents una sèrie de jocs que simulaven els efectes i les dificultats que pateix un malalt de Parkinson en el seu dia a dia.

El delegat de l'ACAP a Sant Cugat, Esteve Sala, i la secretaria de la Junta d'AVAN, Cristina Orriza, han explicat a Cugat.cat que aquesta malaltia no permet que les persones que la pateixen puguin fer una vida 'normal' i que per tant, aquestes jornades tenen la intenció de sensibilitzar sobre la gravetat del Parkinson.

E.Sala i C.Orriza

El Parkinson afecta també la família. Al final el malalt acaba en cadira de rodes o allitat / Es tracta de sensibilitzar a la gent perquè coneguin que el dia a dia del malalt és molt complicat


D'altra banda l'alcaldessa, Mercè Conesa ha destacat que la presència a la ciutat d'aquestes associacions és molt necessària per poder estendre els seus problemes i arribar, per tant, a superar-los.

Mercè Conesa

És molt positiu que aquestes entitats estiguin presents a Sant Cugat i que comparteixin els seus problemes i les il·lusions de superar aquestes malalties neurodegeneratives


Durant la jornada els assistents han pogut fer donacions a les entitats, que aniran destinades a acompanyar i facilitar la mobilitat de persones malaltes de Parkinson.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.