Lliurats els guardons del 9è Premi de Narrativa Infantil


  • Comparteix:

Moment del lliurament de premis, aquest dimarts

Moment del lliurament de premis, aquest dimarts

Biel Vidal, Lluc Martí, Anna Castanyer i Pablo Garcia són els guanyadors del 9è Premi de Narrativa Infantil, els guardons del qual s'han lliurat aquest dimarts en un acte a la Biblioteca Central Gabriel Ferrater. El certamen, organitzat per les llibreries locals i el consistori, ha rebut enguany un total de 473 relats de 17 escoles de la ciutat.

La iniciatiava està adreçada a nens que resideixin a Sant Cugat i que cursin estudis de 3r a 6è de primària. Les escoles participants han estat Catalunya, Ciutat d’Alba, Collserola, Gerbert d’Orlhac, Jaume Ferran i Clua, Joan Maragall, La Floresta, L’Olivera, Pi d’en Xandri, Pins del Vallès, Turó de Can Mates, El Pinar, La Farga, Pureza de María, Thau i Viaró.

En la categoria de 3r de primària el primer premi ha estat per 'La ciutat de la porta màgica', de Biel Vidal, alumne de L’Olivera. La menció especial ha estat per 'Les aventures del zombi, el fantasma i la calavera', d’Òscar Martínez, del Gerbert d’Orlhac.

En la categoria de 4t de primària, el primer premi ha recaigut en 'La moneda centimeta', de Lluc Martí, de l'escola El Pinar. La menció especial se l'ha emportat 'En Ramon el rodamón', de Sara Carbonell del Collserola. Lluc Martí ha explicat com s'ha inspirat per fer el seu relat.

Lluc Martí

Què faig? Se'm va passar pel cap parlar d'una moneda: Centimeta!


En la categoria de 5è de primària, el primer premi se l'ha endut 'D’enigma en enigma', d’Anna Castanyer, de l'escola Joan Maragall. La menció especial ha estat per a 'L’home llop de Sant Cugat', de Liam Cuberas, estudiant del Gerbert d’Orlhac.

En la categoria de 6è de primària, el primer premi ha estat per 'L’orquestra mecànica', de Pablo Garcia, alumne del Col·legi Viaró. La menció especial ha recaigut en 'El llençol de la Paquita', d’Helena Monsó, que cursa estudis al Pins del Vallès. Pablo Garcia també ha revelat com va sorgir el seu text.

Pablo Garcia

Toco el piano i em semblava que parlar de música quedava bé, i de pas treia bona nota en català.


La regidora d'Educació i Família, Esther Salat, ha subratllat la qualitat de les obres guanyadores i l'esforç demostrat pels alumnes santcugatencs.

Esther Salat

És una iniciativa molt motivadora per als nens, que els ajudarà en la seva vida acadèmica.


Els guardonats i els finalistes han rebut un diploma, un llibre i un curs d'escriptura creativa a la Casa de Cultura. La regidora Esther Salat ha anunciat, durant l'acte, que enguany hi ha pressupost municipal per publicar les obres guanyadores.

Les llibreries que col·laboren en l'organització del premi són Alexandria, El Celler de llibres, Paideia i El Pati de llibres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.