La Generalitat manté l'alerta de l'Inuncat a la comarca per les pluges


  • Comparteix:

Avís de pluges del SMC / Foto: ACN

Avís de pluges del SMC / Foto: ACN

Protecció Civil manté per a les properes hores l'alerta del Pla INUNCAT per pluges intenses a la nostra comarca. Segons la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), les ciutats del Vallès Occidental poden acollir tempestes que puguin superar els 20 litres per metre quadrat en 30 minuts.

Protecció Civil de la Generalitat demana molta precaució a la ciutadania en els desplaçaments a peu i en vehicle a la zona afectada per les pluges, tant a zona urbana com a l'entorn rural i natural, en especial a les proximitats de rius i rieres. Si les fortes pluges arriben durant la conducció, cal augmentar la distància de seguretat entre vehicles i reduir la velocitat en cas de pluja intensa. En cas d'estar a prop de lleres, rius i guals, cal evitar travessar-los, encara que se circuli amb 4x4 i malgrat semblin portar poc cabal, ja que aquest pot incrementar de forma sobtada i arrossegar el vehicle amb facilitat.

A casa, s'ha de tancar portes i finestres per evitar corrents d'aire que puguin atreure llamps i desconnectar els aparells elèctrics per evitar que siguin danyats per pujades de tensió. Cal garantir que els punts de desguàs a terrasses i patis són nets per evitar acumulacions d’aigua.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.