Aprovada la modificació puntual del PGM per revisar el Pla Especial de Protecció del Patrimoni


  • Comparteix:

L'objectiu és acabar la revisió del catàleg, iniciada fa més d'un any

L'objectiu és acabar la revisió del catàleg, iniciada fa més d'un any

El ple de l'Ajuntament ha donat llum verda a l'aprovació inicial de la modificació puntual del PGM necessària per revisar el Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic de Sant Cugat. L'objectiu és poder acabar la revisió del catàleg arquitectònic de la ciutat, iniciada fa més d'un any.

Tots els grups polítics amb representació al consistori han donat suport a la proposta de modificació puntual de Pla General Metropolità que s'ha de dur a terme per poder revisar l'actual Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic de la ciutat. El ple també ha aprovat, amb l'abstenció d'ICV, la proposta de resolució de les 31 al·legacions presentades, de les quals algunes s'han incorporat al projecte.

Aquest és un pas necessari per poder incloure dins aquest Pla zones de referència o d'especial protecció o per incloure alguns edificis que, per la seva ubicació en sòl considerat com a zona verda o com a equipaments, no podrien incloure's. La tinent d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, ha apuntat alguns dels aspectes que fan necessària aquesta modificació.

Mercè Conesa

El que es planteja a través de la modificació del PGM és permetre als propietaris de certs edificis que puguin treure cert aprofitament amb una part d'edificabilitat, respectant el conjunt tipològic on es troben.


Des de l'oposició han celebrat que es faci un pas més en un procés, que segons afirmen, molts propietaris estant esperant. PSC i ICV també ha destacat que s'hagin tingut en compte algunes de les propostes i al·legacions presentades pels ciutadans. El portaveu d'ICV, Xavier Boix, ha demanat però que ara es faci el possible per donar a conèixer aquesta proposta als santcugatencs durant el període d'informació pública.

Xavier Boix

És un tema molt important per la ciutat ja que decidim que predurarà de la nostra història, i creiem que cal donar la màxima informació durant el període d'informació pública.


De la seva banda, el PP ha proposat que s'estudiï l'opció d'ajudar econòmicament als propietaris d'aquests edificis, per exemple amb bonificacions a l'IBI.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.