L'alcalde reconeix millores en la nova Llei d'Urbanisme però dubta que acabi de resoldre el problema del preu del sòl


  • Comparteix:

Recoder s'ha felicitat que la nova llei incrementi un 10% la reserva de sòl per fer habitatge públic

Recoder s'ha felicitat que la nova llei incrementi un 10% la reserva de sòl per fer habitatge públic

L'alcalde de Sant Cugat, Lluís Recoder, considera que la Llei d'Urbanisme de 2002 ofereix nous instruments als ajuntaments per fer habitatge públic, com per exemple el fet d'incrementar en un 10% la reserva de sòl per fer habitatge protegit, que a partir d'ara haurà de ser del 30%. Tot i això, Recoder ha destacat també que aquesta mesura presenta encara molts dubtes sobre la seva aplicació i caldrà veure si realment contribueix a abaratir d'alguna manera el preu del sòl.

Durant la jornada 'Habitatge i futur' que ha organitzat l'Associació de Promotors de Barcelona a la Casa Llotja de Mar de la ciutat comptal, l'alcalde s'ha felicitat per algunes de les millores que introdueix la Llei d'Urbanisme de 2002, com aquest fet d'incrementar del 20 al 30% la reserva de sòl de qualsevol planejament per fer habitatge protegit. Per a Lluís Recoder, aquesta és una mesura molt positiva.

Lluís Recoder

Trobo positiu aquesta reserva de sòl per habitatge protegit. Abans era del 20% i ara es passa al 30. Nosaltres ja ho estàvem aplicant i ara passarem al 30%, i això pot ser una mesura positiva.


L'alcalde ha destacat també que la nova llei estableix un principi que obliga a distribuir l’habitatge públic de forma uniforme per tots els barris, una mesura que segons Recoder s'ha aplicat sempre a Sant Cugat, fins al punt que des de la Generalitat s'ha posat en alguna ocasió la nostra ciutat com a exemple. En aquest sentit, Recoder ha volgut recordar que l'Ajuntament ha optat sempre per fer habitatge protegit amb el sòl que ha obtingut de les cessions obligatòries per part dels propietaris, en comptes de vendre aquest sòl per finançar inversions, com han fet sovint, diu, altres ajuntaments.

Al costat d'aquests aspectes però, l'alcalde també ha volgut assenyalar que aquesta llei encara planteja molts dubtes sobre la seva aplicació i que caldrà veure, per tant, si realment contribueix a controlar el problema del preu del sòl o es queda com un intent voluntarista per abaratir-lo. En aquest sentit, Lluís Recoder no s'ha mostrat molt optimista ja que considera que es tracta d'un problema molt més estructural i que fan falta mesures que ataquin més a fons la qüestió.

Lluís Recoder

Ja veurem si finalment la llei quedarà com un intent voluntarista per ajudar a baixar el preu del sòl o realment farà alguna contribució de fons. Jo crec que és un problema més estructural.


L'alcalde de Sant Cugat ha fet aquestes declaracions durant la taula rodona 'Com serà l'actuació de l'administració local amb la nova llei?', on ha participat juntament amb l'alcalde de Mollet, Josep Monràs i el regidor d'Urbanisme de Mataró, Arcadi Vilert.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.