Foment reitera el compromís d'acabar les obres del Celler Cooperatiu però no dóna terminis


  • Comparteix:

El govern central no accepta la proposta que sigui el propi Ajuntament qui faci la licitació de les obres per tal d'agilitzar el procés

El govern central no accepta la proposta que sigui el propi Ajuntament qui faci la licitació de les obres per tal d'agilitzar el procés

El ministeri de Foment reitera el compromís d'acabar les obres de rehabilitació del Celler Cooperatiu, actualment aturades desprès que l'empresa responsable dels treballs hagi fet fallida, però no dóna terminis. Des del govern central rebutgen la proposta de transferir a l'Ajuntament els diners destinats al projecte per tal que sigui el propi consistori qui es faci càrrec de la seva licitació, un fet que ha estat valorat negativament per l'alcalde, Lluís Recoder, ja que segons diu, això només endarrereix més el procés.

Responsables de la direcció general responsable de l'obra del Celler Cooperatiu han reiterat a l'Ajuntament el compromís d'acabar la segona fase de la rehabilitació d'aquest edifici modernista, que van començar fa un any i actualment estan aturades després que l'empresa 'Societat Catalana d'Instal·lacions i Obres', responsable dels treballs, hagi fet fallida.

Durant una reunió amb el gerent de l'Ajuntament, els responsables del projecte han assegurat que hi ha la voluntat de tornar a subhastar l'obra i acabar-la, i han declinat la proposta feta pel consistori de deixar aquest treball en mans del propi Ajuntament. L'alcalde de Sant Cugat, Lluís Recoder, ha fet una valoració negativa d'aquesta resposta ja que, segons diu, això només contribueix a endarrerir més un projecte que ja porta un retard important.

Lluís Recoder

Ells insisteixen que les obres les han d'executar ells directament. Així entrem en un nou procés de subhasta de l'obra i això ens endarrereix el procés.


Des de Foment no han donat, de moment, cap calendari per l'execució d'aquestes obres, que a data d'avui ja porten 3 anys d'endarreriment. I és que la segona fase d'aquest projecte, que es finança gràcies a l'1% cultural del Ministeri de Foment, va començar fa prop d'un any, 2 anys després del que estava previst.

Recordem que un cop s'hagi finalitzat la rehabilitació d'aquest edifici, obra de l'arquitecte Cèsar Martinell, l'Ajuntament té previst convertir-lo en una subseu del Museu de la ciutat que permeti explicar el passat viti-vinícola del municipi. El mateix edifici també comptaria amb un espai per diferents usos culturals i ha de ser també el local d'assatjos dels Castellers. El cost total d'aquesta projecte és d'1.112.000 euros que financen conjuntament el Ministeri de Foment i la Generalitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.