La Generalitat suspèn el projecte de Lestonnac i l'Ajuntament hi recorre


  • Comparteix:

La Generalitat ha suspès la modificació puntual del Pla General Metropolità (PGM) al sector de Lestonnac que hauria de comportar una nova urbanització de la zona. Per aprovar el projecte, el govern demana a l'Ajuntament que s'incrementi el nombre d'habitatge públic i que l'edifici catalogat es destini a vivenda de protecció oficial. El consistori presentarà un recurs a la decisió del departament de Política Territorial i Obres Públiques.

La modificació del PGM hauria de permetre a l'Ajuntament obtenir 28 habitatges de protecció oficial i el 50% de la plusvàlua de l'operació. A canvi, la immobiliària podrà construir-hi 50 habitatges plurifamiliars de planta baixa i dos pisos en comptes de cases unifamiliars. En la modificació, l'antic convent de monges, que és edifici protegit, passaria a ser de propietat municipal i es destinaria a equipaments municipals. Aquest projecte va rebre el suport del ple a finals de novembre.

La Generalitat demana ara que s'introdueixin diversos canvis al projecte per donar-hi el vistiplau. Segons el govern, cal qualificar l'edifici catalogat de Lestonnac com a zona residencial d'habitatge pública en comptes de destinar-lo a equipaments tal com proposa el consistori.

La resolució del govern també insta l'Ajuntament a alliberar de qualsevol construcció la franja de terrenys a tocar del passeig Valldoreix i suprimir l'immoble que es construiria a prop de l'edifici catalogat.

Una altra de l'exigències de la Generalitat és reservar a protecció oficial almenys la meitat de l'increment de nombre d'habitatges proposat a la modificació.

La tinenta d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, assegura que el projecte de l'Ajuntament ja compleix el nombre d'habitatges estipulats per llei.

Mercè Conesa

No entenem la clàusula sobre l'habitatge públic. El nostre pla s'ajusta a la demanda del 30% estipulada per llei.


Conesa ha subratllat que l'Ajuntament se sent 'molt inspeccionat' en el projectes presentants a la Generalitat.

Mercè Conesa

A Sant Cugat ens demanen l'excel·lència en la tramitació urbanística. Ens sentim inspeccionats.


Recentment, la Generalitat ha suspès la modificació del PGM a la Floresta, Valldoreix i Can Monmany. Aquesta mesura impedeix, per ara, continuar el procés de regularització dels 127 habitatges fora d'ordenació a aquestes zones.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.