La Generalitat finançarà el 40 per cent del cost del programa de rehabilitació de façanes


  • Comparteix:

El programa de rehabilitació canviarà la imatge de les façanes de les cases més antigues de la ciutat

El programa de rehabilitació canviarà la imatge de les façanes de les cases més antigues de la ciutat

La Generalitat i l'Ajuntament han signat un conveni pel qual l'Institut Català del Sòl aportarà el 40 per cent del cost del programa de 'Millora de façanes'. Aquest programa té com a objectiu rehabilitar i enaltir les façanes del edificis situats a la Plaça d'Octavià, la Plaça Augusta i l'antiga Fàbrica de Ceràmica.

La Generalitat es compromet a aportar 90.000 del 228.000 euros que costa el programa 'Millora de façanes' que du a terme l'Ajuntament amb la voluntat d'embellir les façanes i parets mitgeres de les cases i edificis de l'entorn del Monestir.

Segons el director general d’Arquitectura i Habitatge, Damià Calvet, la voluntat de la Generalitat es ajudar als municipis a retornar l'esplendor de les façanes dels nuclis antics.

Damià Calvet

No és només una rehabilitació normal sinó també és també una rehabilitació d'embelliment


Calvet ha destacat la importància de millorar l'aspecte dels edificis de la Plaça Octàvia i la Plaça Augusta com a mesura per frenar el deteriorament progressiu del patrimoni arquitectònic dels nuclis antics.

L'alcalde, per la seva banda, ha destacat que aquest conveni dóna una empenta a la voluntat de l'equip de govern d'enaltir el centre de la ciutat. Segons Lluís Recoder és important que el centre de la ciutat, especialment l'entorn del Monestir, recuperi el seu esplendor:

Lluís Recoder

Crec que podrem aconseguir que aquestes façanes, en alguns casos, recuperin els seus colors originals


Els propietaris de la zona ja es poden acollir a aquests ajuts que distribuirà l'Ajuntament. Aquesta mesura se suma a d'altres bonificacions ja en marxa com ara una subvenció del 10% del pressupost de la rehabilitació o un descompte, per part de l'empresa Procolor, del 10% del preu de la pintura.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.