L'equip de govern assegura que el parc d'habitatges és més nou a Sant Cugat que a la resta de la demarcació de Barcelona


Temes relacionats

Els veïns del carrer Major tornen a casa després de l'ensorrament ( 4/jul/10)

S'ensorra una casa al carrer Major sense causar ferits ( 3/jul/10)


  • Comparteix:

Casa afectada per l'esfondrament

Casa afectada per l'esfondrament

Sant Cugat té gairebé 29.000 habitatges, segons l'últim cens de població i vivendes de l'INE que data de l'any 2001. D'aquests, un 30% té menys de 10 anys d'antiguitat, una xifra gairebé 20 punts superior a la mitjana de la demarcació de Barcelona. El govern municipal ha fet palès, d'aquesta manera, el bon estat de salut dels habitatges santcugatencs després que el passat cap de setmana s'esfondrés la planta superior d'un immoble del carrer Major.

De fet, el 72% del parc de Sant Cugat té una antiguitat inferior als 30 anys i només el 18% dels habitatges de la ciutat són anteriors a l'any 1960. La tinenta d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, ha explicat davant aquestes dades que el parc d'habitatges de Sant Cugat és 'molt jove' i que exemple d'això és que actualment només hi ha 16 edificis amb alguna patologia amb ordre d'execució i que en total hi ha quatre expedients de runa, tots ells controlats.

Mercè Conesa

El parc d'habitatges de Sant Cugat és força nou. Tenim un 30% d'habitatges nous. Estem per sobre de la mitjana de la demarcació de Barcelona.









Aquestes explicacions han arribat després que fa una setmana un pis de l'edifici situat al número 20 del carrer Major s'esfondrés, per causes encara desconegudes. En aquest sentit el cap de l'àrea de Territori, Joan Jordani, ha explicat que aquest divendres han començat els treballs de neteja de l'edifici així com els estudis tècnics necessaris per establir la causa de l'esfondrament i decidir si s'efectua l'enderroc parcial o total de l'immoble.

Joan Jordani

Hem demanat a l'arquitecte que faci l'informe i nosaltres també analitzarem si hi ha contradiccions.




L'Ajuntament ha assegurat que l'immoble esfondrat no presentava cap signe exterior d'estar malmés i tampoc no havien rebut cap denúncia veïnal.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.