El CB Roser elimina la millor UE Sant Cugat de la història en el play-off d'ascens a Lliga EBA

El Club Bàsquet Roser elimina la Unió Esportiva Sant Cugat masculina del play-off d'ascens a Lliga EBA després de superar-la també en el segon partit de l'eliminatòria (81-69). L'equip barceloní es classifica per a la Final a Quatre de Copa Catalunya i dóna per tancada la millor temporada del sènior masculí de l'entitat vermell-i-negra. Els santcugatencs han patit als dos primers quarts, però han maquillat el resultat al tram final de partit.

La UESC masculina ha dit adéu al curs més exitós dels 30 anys d'història en un partit en què ha anat de menys a més. Després d'una temporada llarga i exigent, l'equip ha topat amb el seu límit competitiu davant un Roser molt més complet i efectiu que s'ha mostrat superior en els dos partits de l'eliminatòria. Tot i comptar amb 15 punts de renda de l'anada, els de Barcelona han sortit a sentenciar la sèrie amb un nivell d'encert terrorífic des de la línia de tres punts.

Gavaldà s'ha mostrat infal·lible, amb una sèrie des de la línia de tres que ha liderat els primers dominis locals. La UESC s'ha vist escombrada per l'efectivitat del Roser, i no ha tingut arguments per contestar el joc d'un equip barceloní que tancava l'eliminatòria als primers minuts. Al final del primer quart, la renda era de set punts per als locals i els de Barcelona han anat eixamplant distàncies de manera preocupant per a un equip de Cesc Senpau que al descans només havia anotat 25 punts (42-25).

Al tercer quart, el Roser ha aixecat el peu de l'accelerador i la UESC ha tret caràcter per no acabar una gran temporada amb mal sabor de boca. Amb un major nivell d'intensitat i després de trobar més opcions en atac, els de Senpau han anat retallant distàncies, en bona mesura gràcies a homes com Patrick Reyes i Pere Soler. Joan Salvà, del júnior 1, ha jugat uns minuts i la UESC fins i tot s'ha apropat en el marcador, sabedor que l'eliminatòria estava perduda però que podria treure un triomf parcial a la tornada.

Ara bé, l'embranzida no ha arribat a fer perillar el partit per al Roser, que també s'ha acabat enduent el segon enfrontament de la sèrie. Després de l'últim partit de la temporada, el tècnic de la UESC, Cesc Senpau, ha reconegut que l'ha emocionat com l'afició els ha agraït el fet d'haver arribat tant lluny.

Cesc Senpau

La gent m'ha dit coses que m'emocionen. Com a entrenador no pots esperar més. Per a nosaltres és un èxit i que vingui tanta gent també.

La renovació de Senpau de cara la temporada que ve, en què la UESC continuarà a Copa Catalunya, està encarrilada tenint en compte que les dues candidatures que opten a les eleccions del club santcugatenc, que seran dilluns de la setmana que ve, han mostrat la seva voluntat de seguir comptant amb l'entrenador.