Tres recomanacions internacionals per Sant Jordi


  • Comparteix:

La lectura no entén de barreres. Tant se val l'edat, el gènere o la nacionalitat; sempre hi ha un llibre per a cadascú. Cugat Mèdia creua les fronteres i parla amb tres persones vinculades amb la ciutat perquè recomanin un llibre escrit per un autor del seu país. 'Changer l'eau des fleurs', de Valérie Perrin; 'Toda Mafalda', de Quino; i 'Accabadora', de Michela Murgia, han estat les obres escollides.


'Change l'eau des fleurs', de Valérie Perrin

Nascuda a França, Cécile Grolimund és professora de francès a Sant Cugat. Per a ella, 'Change l'eau des fleurs' de Valérie Perrin és una lectura indispensable. El llibre explica la història de Violette, una dona que viu en un petit poble francès i treballa de vigilant del cementiri. Tot i les dificultats a les quals s'enfronta la protagonista, creu fermament en la felicitat. La novel·la ha estat guardonada amb el premi Maison de la Presse 2018.

'Toda Mafalda', de Quino

Posant la mirada a la seva terra, l'Argentina, l'exjugadora del DSV Club Voleibol Sant Cugat Camila Maldonado opta per recomanar un dels clàssics, que tot i el pas dels anys, continua abordant temes d'actualitat. 'Toda Mafalda', de Quino, és una edició que recopila totes les vinyetes de l'autor, que va morir el 2020.

'Accabadora', de Michela Murgia

Nascuda a Itàlia, Giulia Attardi opta per recomanar una lectura que l'apassiona: 'Accabadora'. Escrita per Michela Murgia, una figura clau de la literatura italiana, el llibre aborda tòpics com el feminisme o els vincles efectius fora del comú com el d'una dona gran amb una nena petita. Tot, però amb un toc de misteri i màgia que no passaran desapercebuts per la nena.
about author

Comenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.