La Creu Roja bufa les espelmes de 100 anys moguts per 'valors humanitaris i fraternals profunds'


  • Comparteix:

'Som una organització moguda per un valors humanitaris i fraternals profunds'. Així ha definit el president de la Creu Roja Sant Cugat - Rubí - Valldoreix, Lluís Recoder, el tarannà de l'entitat. Ho ha dit aquest divendres a l'acte de tancament de la celebració del centenari de l'associació, que ha omplert el Teatre-Auditori amb l'actuació de l'Orquestra Simfònica Sant Cugat. L'agrupació s'ha acompanyat de les veus de la Societat Coral La Lira i del tenor Marc Sala, així com de l piano de Sandro Gegechkori. La trobada també ha servit per escenificar el lliurament de la Medalla d'Honor de Sant Cugat.

L'alcalde, Josep Maria Vallès, ha entregat aquesta distinció a Recoder, que l'ha compartit sobre l'escenari amb els expresidents Lluís Carreras i Maria Rosa Juanola. El batlle ha posat en valor l'obra de la Creu Roja: "Davant dels problemes socials, de salut i mediambientals, davant els desastres i les emergències, ens cal respondre des de la solidaritat de manera organitzada, eficaç, neutral i humana". En el mateix sentit s'ha pronunciat el president de la Creu Roja a Catalunya, Josep Quitet, que creu que el reconeixement municipal ha d'empènyer a seguir treballant.

També ha participat a la trobada el conseller de Drets Socials ens funcions, Carles Campuzano, que ha destacat que "el més poderós" de la Creu Roja i del teixit associatiu és reforçar la vida en comunitat. "Ens recorda que no vivim sols, que tenim responsabilitat envers els altres", ha dit.

En clau musical, l'Orquestra Simfònica Sant Cugat ha fet sonar música de Beethoven, acompanyada pel pianista Sandro Gegechkori. Acompanyada per La Lira i per Marc Sala, ha fet sonar música de Rafael Martínez i Valls, Benjamin Britten i Josep Anselm Clavé. El punt final l'ha posat 'La Santa Espina', d'Enric Morera.

Lluís Recoder

Som una organització moguda per valors humanitaris i fraternals profunds. Si compartiu aquests valors, sereu benvinguts.

Josep Maria Vallès

Davant els problemes socials, de salut i mediambiental, cal respondre des de la solidaritat. Això és el que defineix l'obra de Creu Roja.

Carles Campuzano

Allò que és més poderós de la Creu Roja és que ens recorda que no vivim sols, que tenim responsabilitat envers els altres.
about author

Comenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.