Els empleats de Delphi reclamen més intervenció dels polítics en una concentració al Parlament


  • Comparteix:

Treballadors de Delphi a les portes del Parlament / Foto: CCOO Indústria Catalunya

Treballadors de Delphi a les portes del Parlament / Foto: CCOO Indústria Catalunya

Els treballadors de Delphi han reclamat aquest dimecres als grups parlamentaris més intervenció de la Generalitat a l'hora d'instar la companyia nord-americana a facilitar el procés de reindustrialització de la planta de Sant Cugat. 150 empleats concentrats, davant el Parlament, han reclamat als partits que demanin a l'empresa més temps per afavorir la compra de la planta, més càrrega de treball per a la futura empresa i més implicació econòmica per acordar possibles indemnitzacions.

Els representants de la plantilla han traslladat als grups parlamentaris el seu malestar ja que consideren que la Generalitat pot fer més per afavorir la compra de les instal·lacions de Delphi. Això passa, segons el president del comitè d'empresa, José Antonio Morán, perquè pressioni la companyia per allargar la resolució de l'ERO. Així, creu Morán, Delphi s'obriria a negociar casos concrets de possibles prejubilacions per a aquells treballadors que tindrien més dificultats per trobar una nova feina.

Els partits s'han compromès a reunir-se aquest dijous amb els consellers d'Empresa i Treball perquè facin arribar les peticions a la companyia i, si cal, a través del president Carles Puigdemont. Malgrat això, el president del comitè ha posat deures a les formacions.

José Antonio Morán

Sou els legisladors i heu de recuperar l'autoritat perquè empreses amb beneficis no acomiadin els seus treballadors. Estem satisfets de la trobada però esperem més dels nostres representants polítics.


Morán confia que la reunió amb la direcció de la companyia d'aquest dijous flexibilitzi el seu posicionament sobre l'aplicació de l'ERO. En cas contrari, el comitè no descarta altres mesures com l'anul·lació de l'expedient, possibilitat que va avançar la setmana passada a Cugat.cat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.