El govern vol aconseguir un inversor que garanteixi el màxim nombre de llocs de treball a Delphi


  • Comparteix:

El secretari general del departament de Treball, Josep Ginesta, en una visita a l'Ajuntament per negociar la crisi de Delphi / Foto: Localpres

El secretari general del departament de Treball, Josep Ginesta, en una visita a l'Ajuntament per negociar la crisi de Delphi / Foto: Localpres

El secretari general del departament de Treball, Afers Socials i Famílies, Josep Ginesta, ha explicat aquest dimecres que el govern continua treballant per aconseguir que un inversor aposti per un projecte de reindustrialització a la planta de Delphi de Sant Cugat. Ginesta ha recordat que hi ha un grup de quatre empreses interessades en el projecte de reindustrialització i que 'ara cal temps per negociar aquesta possibilitat amb els inversors'.

Ginesta s'ha mostrat satisfet amb la ratificació de l'acord d'ERO per part de l'assemblea de treballadors i ha posat les eines del govern a disposició de tots els agents implicats en el conflicte de la companyia.

Josep Ginesta

Ens suposa un repte que assumim. Ens posem a mans dels treballadors, del comitè d'empresa, dels sindicats i dels inversors per posar tots els instruments que té el govern de Catalunya per buscar el millor acord de reindustrialització.


Tot i les crítiques inicials del govern a l'actitud de Delphi durant la negociació, el secretari ha apuntat que l'empresa ha tingut una actitud raonable en la fase final de les converses amb accions com la cessió d'actius a favor dels treballadors. Aquest fet, segons Ginesta, dóna uns dies de marge per negociar l'expedient.

Josep Ginesta

No ens podem sentir satisfets quan una empresa com Delphi decideix marxar del país i deixar 540 persones sense feina. Però cal remarcar que Delphi al final de la negociació ha tingut una actitud raonable sobre l'expedient que teníem sobre la taula.


El secretari de Treball no ha donat els noms de les quatre companyies interessades en la planta de Sant Cugat però ha apuntat que treballen en quatre sectors diferents que tenen sinergies entre si. Les parts implicades tenen marge fins el març de 2016 per arribar a un acord que permeti que el procés de reindustrialització sigui una realitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.