Els pressupostos de la Generalitat reserven 13,2 milions per a Sant Cugat

Dels projectes pressupostats, destaquen millores a l'Arxiu Nacional, a Can Sant Joan i per a la construcció de La Mirada


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu del parc industrial de Can Sant Joan / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Imatge d'arxiu del parc industrial de Can Sant Joan / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Els pressupostos de la Generalitat de Catalunya (PGC) ja han rebut el vistiplau del consell executiu i ha començat el compte enrere per superar la validació parlamentària, garantida amb el suport del PSC, ERC i En Comú Podem. Són uns comptes de 41.025 milions d'euros, dels quals 13,2 es destinaran a projectes a Sant Cugat. El gran beneficiari de tot plegat a la ciutat és l'Arxiu Nacional de Catalunya, que rebrà 4,3 milions per a millores de l'equipament i per ampliar els fons documentals.

Una altra de les partides destacades, de 2 milions d'euros, és per pagar part de la construcció de l'escola La Mirada. Ara bé, aquests treballs es troben ara mateix congelats, a l'espera que es resolguin les mesures cautelars que els aturen.

El sector de Can Sant Joan ha de rebre 1,5 milions per a l'ordenació i promoció de sòl i edificis industrials i de serveis.

Una altra despesa destacada fa referència al dipòsit d'aigua, que rebrà una injecció de més de 800.000 euros, per tal de garantir el manteniment. D'altra banda, el Centre d'Alt Rendiment (CAR), un equipament de país que s'ubica a Sant Cugat, rebrà 838.000 euros per millorar les instal·lacions per garantir l'eficiència energètica.



Consulta aquí tots els detalls dels pressupostos de la Generalitat de Catalunya.

L'impuls de places d'aparcament park&ride a l'estació de Renfe està recollit als comptes, tot i que en el cas de Sant Cugat caldrà fer modificacions urbanístiques per facilitar-ho. El pressupost també recull una injecció de mig milió d'euros per a la preservació de la serra de Collserola.

Republicans, socialistes i comuns celebren l'acord

L'aprovació dels PGC està garantida després que ERC hagi assolit un acord amb el PSC, per una banda, i amb En Comú Podem, per l'altra. També és una entesa celebrada en clau santcugatenca.

El president local d'ERC, Oriol Cisteró, ha reivindicat que aquests són uns comptes "expansius" que "miren temes fonamentals per a la ciutadania". Una de les partides destacades (1,5 milions) beneficia Can Sant Joan, una zona, ha recordat el republicà, on la Generalitat "ja fa temps que hi inverteix". "Això ajuda molt a la ciutat i també al teixit empresarial", ha apuntat Cisteró.

Des del PSC, el primer secretari i alcaldable, Pere Soler, ha reivindicat, a la tertúlia de Cugat Mèdia, els "aspectes socials" que incorpora l'acord, en referència a l'aposta per la "protecció de les persones, preservació de la biodiversitat i la mobilitat". En aquest sentit, ha posat en valor l'acord per estudiar la viabilitat de la B-40, que ha permès el "desbloqueig" de la situació.

En Comú Podem (ECP) també ha donat suport als comptes catalans. Una aprovació que, per a l'alcaldable la coalició, Ramon Gutiérrez, porta "bones notícies", ja que veu els pressupostos amb un tarannà "molt social". Gutiérrez posa en valor el contingut de la proposta, però troba a faltar més inversions per a les residències de la gent gran. En aquest sentit, ha reivindicat que Sant Cugat disposi d'una segona residència pública, un servei que considera "necessari".

Preguntat pel suport d'ERC a la moció del PSC per tirar endavant la B-40, que ha condicionat el vistiplau dels socialistes als comptes, Gutiérrez ha apuntat que aquest projecte no s'inclou en el pressupost. "Sí que hi ha un compromís polític, però no s'hi destina ni un euro", ha reflexionat. Gutiérrez fica el Quart Cinturó en el mateix sac que projectes com el Hard Rock i l'ampliació de l'aeroport del Prat: "Són inversions que s'han quedat antigues, formen part del passat". En aquest sentit, l'alcaldable d'ECP reivindica "la defensa del territori".






Oriol Cisteró

A Can Sant Joan fa temps que la Generalitat hi inverteix. Això ajuda molt a la ciutat i al teixit empresarial.

Ramon Gutiérrez

Ens hagués agradar negociar inversions per a les residències de la gent gran i que s'inclogués la segona residència pública per a Sant Cugat.

Pere Soler

Aquest acord té aspectes socials, de serveis a les persones, la preservació de la biodiversitat, una aposta per la mobilitat.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Què és aquesta partida: "Cens emfitèutic al CAP Valldoreix"?

Godofredo Murillo Hugues. Enviat el 8/feb/23


Què és aquesta partida: "Cens emfitèutic al CAP Valldoreix"?

Godofredo Murillo Hugues. Enviat el 8/feb/23


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.