Cugat.cat celebra el 30è aniversari amb un concert


  • Comparteix:

Raúl Pulido, un dels participants al concert dels 30 anys de Cugat.cat / Font: Myspace

Raúl Pulido, un dels participants al concert dels 30 anys de Cugat.cat / Font: Myspace

Cugat.cat celebra 30 anys enguany i farà un repàs amb els grups locals de les últimes tres dècades en una marató musical a la plaça Can Quitèria, el dia de Sant Pere durant la Festa Major. El concert, que comença a les deu de la nit, comptarà amb la presència de grups com Spessa Salsa, Els Nois de la Mare, Raúl Pulido versionant La banda trapera del río, el retrobament de Shitting Milks, el hip-hop dels 90 amb FF, El Gremio i Qiman & KDÖ, i el guanyador de l'última edició del cicle 'Mou-te', Everest.

Spessa Salsa, el grup més històric, serà el que començarà el repàs d'aquests 30 anys de música local. La formació va néixer a principis dels 80, quan es van recuperar ritmes llatins com la salsa. D'altra banda, al concert també es viurà un retrobament molt esperat. Es tracta del conjunt de versions Els Nois de la Mare. El grup, que es va formar a principis de la dècada dels 90, va anar creixent gràcies a les seves ganes de fer música. Dos dels components d'aquests grups han explicat a Cugat.cat els seus inicis i la situació de la música local en aquella època.

Nan Mercadé i Niko Villar

Vam començar quan tornaven les músiques calentes, els ritmes llatins. / Al començament, la banda era una formació d'anar per casa.


El grup guanyador del Sona9 2003, Shitting Milks, es tornarà a reunir per tocar junts a la Festa Major. La formació va començar fent 'bolos' pels pobles i tocant als carrers. Un altre participant en aquest concert és el músic Raúl Pulido, fill i nebot de dos dels membres de la mítica formació de punk La banda trapera del río, que versionarà alguns dels temes d'aquest grup que tant l'ha influenciat en aquest concert especial.

Ivan Nalvaiz i Raúl Pulido

Teníem moltes ganes de tocar, però abans era més fàcil fer-ho. / Visc per la música i només sé fer música.


La cap del departament de Musicals de Cugat.cat, Jéssica Sotodosos, ha explicat l'objectiu del concert, que és recordar tots aquells ritmes i conjunts que han omplert Sant Cugat aquestes últimes tres dècades.

Jéssica Sotodosos

L'objectiu és recuperar el ritme que ha omplert durant aquestes tres dècades la música santcugatenca.


El concert serà una celebració de la música que ha sonat des dels inicis de Ràdio Sant Cugat (91.5 FM) i que omple de contingut els espais musicals de Cugat.cat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.